Atmosfera de altădată, recreată în sufrageria Palatului Șuțu din Capitală. Expoziție cu obiecte și fotografii din perioada interbelică

Ținute elegante, ochelari de soare sau obiecte din argint stau laolaltă în fotografii-document din perioada interbelică. Nu lipsesc fotografii cu artere aglomerate de pietoni ale acelor vremuri și automobile, bulevarde, birturi și terase. Este o colecție de stat de secol XVIII.

22 Noiembrie 2020, 22:46 |
Parfumul Bucureștiului interbelic, la Palatul Șuțu
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În primul Război Mondial, sediul guvernului german Tulf von Tschepe era în sufrageria Palatului Șuțu. Este locul în care, pe 31 decembrie 1916, în noaptea de Anul Nou, s-au discutat condițiile păcii prin care România avea să piardă teritorii.

Expoziția prezintă o lume eliberată de ororile războiului. O perioadă în care apar melonul și canotiera la bărbați, iar jobenul era un accesoriu de gală. Canotiera era pălăria tip Maurice Chevalier purtată cu eleganță de actor. Doamnele abordaseră Art deco în vestimentație și chiar și servitoarele acelor vremuri trecuseră la noul stil.

Moda anilor '20 era simplă și practică și se baza pe producția industrială de serie. Apar mănușile fără deget, numite mitene, pe care doamnele le purtau cu grație la teatru, alături de poșete din zale sau pantofi dichisiți. S-au păstrat invitații la spectacole ca "Voievodul Țiganilor" sau "O scrisoare pierdută".

Regina Maria și Principesele Ileana și Mărioara purtau tunsori a la garçon - păr tuns drept și în colțuri. Era moda rochiilor drepte, cu mărgele lungi, în care se dansa pe muzică jazz. Sunt anii în care pătrunde masiv cultura occidentală, iar în arhitectură apare stilul modernist.

Muzeul Municipiului București are cea mai mare colecție de costume civile din țară și peste 70.000 de fotografii.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 11°C
IASI 8°C 10°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 8°C 9°C
CRAIOVA 10°C 9°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI