Aterizare de urgență pe aeroportul din Otopeni după ce pilotului unei aeronave TAROM aflate în cursă spre Egipt i s-a făcut rău

25 martie 2023, 17:05

ACTUALIZARE Compania TAROM confirmă informațiile inițiale.

Din cauza unei urgențe medicale a unuia dintre membrii echipajului de comandă, aeronava care efectua zborul RO 7673 pe ruta Timișoara-Hurghada a efectuat o aterizare de urgenţă, conform procedurilor standard în astfel de situații, a transmis compania.

La bord se aflau 184 de pasageri. „Siguranța acestora și a echipajului nu au fost puse în pericol nicio clipă”, precizează TAROM.

Aeronava a aterziat în condiţii de maximã siguranţã pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, iar pilotul a fost preluat de către o echipă medicală.

„Zborul RO 7673 va decola în cel mai scurt timp către Hurghada – destinația finală, estimăm ora locală 18.00. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă reamintim faptul că siguranța echipajelor și a pasagerilor TAROM a fost, este și va rămâne principalul nostru obiectiv”, a mai precizat compania.

ACTUALIZARE Este vorba despre aeronava Boeing 737-800NG TAROM, înmatriculată YR-BGK, care opera zborul charter RO7673.

Potrivit primelor informații, pilotului i s-a făcut rău în timp ce aeronava se afla deasupra Bulgariei.

Copilotul a luat decizia să se întoarcă spre aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) cu puțin timp înainte de a intra în spațiul aerian turc.

Comandantul aeronavei a fost preluat de echipajele de urgență și este conștient, potrivit BoardingPass.

Avionul este programat să decoleze din București spre Hurghada sâmbătă seara.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite