Aterizare de urgență la Madrid, după ce s-a constatat o defecțiune la trenul de aterizare al unui avion al companiei Air Canada

4 februarie 2020, 07:48

Aeronava Boeing 767 a companiei Air Canada avea 133 de pasageri la bord și a decolat la ora 14:30 de la Madrid, la scurt timp după ce spațiul aerian fusese închis din cauza unui incident provocat de prezența unei drone în apropierea aeroportului.

La decolare, zborul ACA837 a înregistrat o defecțiune la trenul de aterizare și pasagerii au auzit zgomotul provocat de explozia unui cauciuc.

La scurt timp după aceea, pilotul aeronavei le-a comunicat pasagerilor că a fost descoperită o defecțiune care nu pune în pericol siguranța avionului, dar care îl determină să ceară aterizarea de urgență pe aeroportul de la Madrid.

Situația a fost coordonată împreună cu turnul de control de pe aeroportul Barajas, unde a fost pregătită o pistă acoperită cu o spumă specială pentru frânarea avionului.

Timp de 5 ore, avionul a dat ture la joasă altitudine între Madrid, Cuenca și Toledo, cu scopul de a consuma combustibilul din rezervoare.

Planul pilotului a fost să reducă greutatea aeronavei ca să poată ateriza apoi în condiții de siguranță.

Operațiunea a fost finalizată cu succes datorită măestriei dovedite de echipajul Air Canada, care a fost asistat în zbor și de un avion de vânătoare F18.

La aterizare erau prezente 28 de echipaje de intervenție medicală și de stingere a incendiilor, datorită protocolului activat de regiunea Madrid pentru astfel de situații.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite