Atenţionare de călătorie pentru Grecia din cauza incendiilor. Ambasada României la Atena nu a primit solicitări de asistenţă

24 iulie 2018, 11:49

Sunt prognozate ploi şi furtuni puternice la nivel local, însoţite de căderi de grindină, vânt puternic şi scăderea semnificativă a temperaturii, se arată într-un comunicat al MAE .

Potrivit sursei citate, vor fi afectate următoarele regiuni: Epirul, insulele din nordul Golfului Ionic, vestul Greciei continentale, Tessalia, insulele Sporade şi insulele din nordul şi estul Mării Egee, estul Macedoniei, Tracia, Evia, Macedonia Centrală (în principal Halkidiki).

Detalii suplimentare despre evoluţia vremii se pot obţine accesând portalul www.meteoalarm.eu.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106728875, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ‘Călătoreşte în siguranţă’ (

MAE precizează că Ambasada României la Atena are în atenţie evenimentele legate de incendiile produse în Grecia şi încearcă să afle dacă sunt români printre persoanele afectate, dar  până în prezent NU sunt înregistrate solicitări de asistenţă consulară.

‘Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate. Până în prezent, la nivelul ambasadei nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară’, arată MAE.

Ambasada României la Atena monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune, mai precizează MAE.

Bilanţul persoanelor decedate în urma incendiilor de pădure din împrejurimile Atenei a urcat la 50 după ce au fost descoperite alte 26 de cadavre.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă