Atenţionare de călătorie pentru Bulgaria. Restricţii de circulaţie la punctele de frontieră Kardam, Silistra, Ruse şi Vidin

Bulgaria
Bulgaria
28 martie 2023, 20:59

Asociaţia Naţională a Producătorilor de Cereale va organiza activităţi de protest, inclusiv prin blocarea cu tehnică agricolă a accesului auto, dar şi a circulaţiei rutiere pe drumurile republicane (naţionale sau europene) adiacente/aferente,  în zona punctelor de control la trecerea frontierei Kardam (corespondent PCTF Negru Vodă), Silistra ferry (corespondent PCTF Ostrov), Ruse (corespondent PCTF Giurgiu) şi Vidin (corespondent PCTF Calafat).

În acest context, MAE le recomandă cetăţenilor români să urmărească cu atenţie situaţia din zonele respective, iar şoferii să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnalele organelor de control aflate la faţa locului.

Pe perioada desfăşurării activităţilor de protest este posibil ca, pentru perioade limitate de timp, unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere, la fel şi circulaţia prin punctele de control la trecerea frontierei menţionate şi în zonele adiacente acestora.

Se pot forma coloane de autovehicule, în special de automarfare.

Turiştilor români le este recomandat să se asigure că deţin suficiente resurse de combustibil, apă şi alimente şi că menţin în stare de funcţionare mijloacele mobile de comunicare, iar firmelor româneşti de transport internaţional de marfă sau pasageri să ia măsurile adecvate în vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare, prin luarea în considerare a posibilităţii înregistrării unor timpi măriţi de aşteptare la trecerea frontierei bulgare şi prin asigurarea resurselor necesare de apă şi alimente persoanelor transportate.

MAE subliniază importanţa informării corecte a şoferilor români, achiziţionării din timp a vinietelor electronice şi achitării conforme a taxelor de drum tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Bulgaria, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Informaţii suplimentare pot fi accesate astfel:

* cu privire la starea actuală a drumurilor – pe aplicaţia gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina web a Agenţiei „Infrastructura Rutieră” – www.api.bg şi la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop;

* cu privire la e-vigneta şi sistemul e-TOLL – pe site-ul www.bgtoll.bg;

* cu privire la situaţia circulaţiei prin punctele de trecere a frontierei bulgare – pe site-ul www.mvr.bg;

* cu privire la situaţia zborurilor pe aeroportul din Sofia – www.sofia-airport.eu;

* cu privire la starea vremii – pe site-ul www.weather.bg;

* cu privire la regimul vamal, la intrarea în Bulgaria dinspre Turcia – pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiţii de călătorie în R. Bulgaria, titlul Reglementări vamale) şi pe site-ul Agenţiei „Vămi” din R. Bulgaria – www.customs.bg.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: sofia.mae.ro, ec.europa.eu/consularprotection, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite