Atenţionare de călătorie MAE: Croaţia – cod roşu şi portocaliu de vânt. Sunt posibile perturbări în transportul public terestru şi maritim şi în furnizarea energiei electrice

Ministerul Afacerilor Externe
Ministerul Afacerilor Externe
3 aprilie 2023, 16:28

Regiunile Zagreb, Istria şi Gospic se află sub un cod portocaliu de intensificări ale vântului.

Autorităţile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenţei unor perturbări în transportul public terestru şi maritim şi în furnizarea energiei electrice.

Pentru informaţii actualizate, se recomandă consultarea paginilor web ale Institutului Hidro-Meteorologic croat – www.meteo.hr, Automobil Clubului croat – www.hak.hr, Companiei croate de Căi Ferate – www.hznet.hr, Autorităţii Portuare croate – www.portauthority.hr şi a Agenţiei locale de Aviaţie Civilă -www.ccaa.hr.

MAE reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web zagreb.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani