Atenţie, v-aţi uitat copilul! Nissan introduce un avertizor special pentru prezenţa copiilor pe bancheta din spate

Nissan a anunţat ca va instala începând cu 2018, un avertizor special pentru prezenţa copiilor pe bancheta din spate. Alerta intitulată RDA (Rear Door Alert), este menită să-i ajute pe americani să nu părăsească autovehiculele, lăsând copiii în interiorul maşinilor.

03 August 2017, 19:15 (actualizat 03 August 2017, 20:19) | Alexandru Rostoţchi |
Nissan

Anul acesta 29 de copii au murit în SUA după ce au fost uitaţi în maşină. Statistica sumbră spune că începând cu 1998, 37 de copii mor anual în America din cauza faptului că rămân în autoturisme, uitaţi de adulţi. Practic din 2015, cifra a crescut cu 63%, fapt ce i-a determinat pe producătorii de autoturisme să dezvolte softuri menite să îi ajute pe şoferi să fie mai atenţi la pasagerii de pe bancheta din spate. Primii care au introdus această tehnologie au fost cei de la GM, care au implementat un “Rear Seat Reminder” pe modelul GMC Acadia. Autovehicolul are cinci avertizmente sonore şi afişează un mesaj pe instrumentarul de bord în cazul în care una din uşile din spate a fost deschisă de la pornire motorului şi nu a fost apoi şi deschisă.

Nissan duce această tehnologie mai departe şi vrea să implementeze un soft menit să notifice şoferul să verifice bancheta din spate înainte de a se îndeparta de un vehicul parcat. “Rear door Alert” foloseşte un system similar claxonului folosit cu success la sistemul “Easy Fill Tire Alert“. Sistemul Nissan detectează dacă uşa din spate a fost folosită şi nu a fost redeschisă după ce maşina a fost pusă în modul Parcare. Dacă uşile spate nu au fost redeschise nici după ce notificările au fost afişate pe instrumentarul de bord, maşina va claxona scurt pentru a avertiza şoferul.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN AUTO
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI