Atenţie la vipere! Un copil a fost muşcat de un şarpe veninos în Mehedinţi

Atenţie la vipere! Este semnalul de alarmă tras de administratorii parcurilor naturale, unde aceşti şerpi veninoşi pot fi întâlniţi la tot pasul. A fost înregistrat şi primul caz din acest sezon. Un copil a fost muşcat de viperă în Mehedinţi. Din păcate, nu toate spitalele din zonele de risc au antidotul. În Caraş-Severin sunt disponibile doar şapte doze de ser antiviperin.

21 Iunie 2022, 18:35 Știrile TVR |

Caraş-Severin este unul dintre judeţele cu cele mai multe vipere. Turiştii care merg în Valea Cernei-Domogled, Cheile Caraşului, Clisura Dunării sau Cheile Nerei au şanse mari să le întâlnească. Cu toate acestea, numai şapte doze de ser anviperin sunt disponibile în spitale, dintre care patru expira luna viitoare. Autorităţile locale dau asigurări că stocul poate fi suplimentat.

In Mehedinţi, a apărut şi primul caz din acest sezon estival. Este vorba despre un copil. Ca să nu se instaleze socul anafilactic, ce poate duce la deces, antidotul trebuie administrat în maximum cinci ore, spun medicii.

Vipera cu corn este cea mai periculoasă dintre speciile care trăiesc în România. Aceasta poate fi întâlnită mai ales în judeţele din vestul şi centrul ţării, dar şi în Constanţa şi Tulcea.

Turiştii sunt sfătuiţi să poarte pantaloni lungi şi încălţăminte înaltă atunci când vizitează zonele de risc.

Localnicii susţin că ştiu ce trebuie să facă dacă sunt muşcaţi.

Atenţie, specialiştii îi contrazic. Singurul lucru pe care trebuie să îl facem este să sunam imediat la 112.

Viperele sunt periculoase în special vara, atunci când este sezonul de împerechere.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 33°C 31°C
IASI 28°C 28°C
CLUJ 28°C 28°C
CONSTANTA 29°C 28°C
CRAIOVA 29°C 29°C
BRASOV 29°C 27°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI