Atentatul de la Manchester. Poliția a arestat încă două persoane. Nivelul de alertă teroristă a fost redus de la ‘critic’ la ‘grav’

27 mai 2017, 11:24

Nivelul de alertă teroristă în Marea Britanie a fost redus de la ‘critic’ la ‘grav’, a anunţat sâmbătă premierul Theresa May de la biroul său din Downing Street, transmit DPA şi AFP.  Aceasta înseamnă că un nou atentat este ‘foarte probabil’, dar nu mai este ‘iminent’. 

Nivelul de alertă a fost ridicat la maxim marţi, după atentatul sinucigaş cu bombă de luni seară de la Manchester care a făcut 22 de morţi. 

Poliţia a mai făcut sâmbătă dimineaţă două noi arestări în legătură cu acest atac, astfel că numărul total al persoanelor reţinute a ajuns la 11. Autorităţile le-au cerut sâmbătă locuitorilor să evacueze o parte din cartierul Moss Side din Manchester în contextul unei noi acţiuni a poliţiei legate de atentat. 

Theresa May a mai spus că militarii vor rămâne în continuare pe străzi şi în locurile sensibile pentru a întări securitatea până la finalul zilei de luni, care este zi de sărbătoare în Marea Britanie.

Arestările de sâmbătă au avut loc în cartierul Cheetham Hill din Manchester.

Cei doi bărbați arestați sâmbătă au vârste de 20 de ani și 22 de ani.

Numărul persoanelor aflate în prezent în arestul poliției britanice în ancheta privind atentatul sinucigaș de la Manchester a ajuns astfel la 11.

În total au fost arestate până acum 13 persoane, dar două — un băiat de 16 ani și o femeie de 34 de ani — au fost puse în libertate la scurt timp după arestare.

Vineri seară, șeful structurii antiteroriste a poliției britanice, Mark Rowley, a anunțat că s-au înregistrat ‘progrese semnificative’ în ancheta privind atentatul de la Manchester, o ‘mare parte’ a rețelei din care făcea parte autorul sinucigaș Salman Abedi fiind dezmembrată.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă