Atentate sinucigaşe în Siria. Bilanţ provizoriu: peste 40 de morţi

Homs
Homs
25 februarie 2017, 12:41

„Au existat cel puţin şase atacatori şi mai mulţi dintre ei s-au aruncat în aer lângă sediile Securităţii de Stat şi Serviciului de informaţii al armatei” din acest oraş (situat în centrul Siriei), a indicat Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO.

Şeful serviciului de informaţii militare din Homs şi-a pierdut viaţa în seria de atentate sinucigaşe care a lovit sâmbătă două sedii ale instituţiilor de securitate ale statului, a anunţat televiziunea oficială siriană.

„Şeful filialei informaţiilor militare (din Homs), generalul Hassan Daboul a murit în atentatele teroriste sinucigaşe care au vizat două sedii ale Securităţii din Homs şi care au fost comise de şase atacatori sinucigaşi”, a indicat canalul de televiziune citat de AFP. „Unul dintre atacatorii sinucigaşi l-a vizat pe generalul martir”, a mai adăugat acesta.

Generalul Hassan Daaboul era un apropiat al preşedintelui Bashar al-Assad şi una dintre cele mai cunoscute personalităţi ale serviciilor de informaţii siriene.

Potrivit OSDO, trei atacatori kamikaze s-au aruncat în aer în apropiere de sediul Serviciului de informaţii al armatei. Ultimul vizat a fost generalul Daaboul, chiar în momentul când venise la birou să întrebe despre situaţie. „Sunt cele mai îndrăzneţe atacuri comise la Homs”, a remarcat directorul OSDO

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite