Atentate împotriva creștinilor din Egipt. Peste 130 de victime în urma a două explozii în orașele Tanta și Alexandria

9 aprilie 2017, 12:41

ORA 18:10 Ministerul român al Afacerilor Externe condamnă cu fermitate sângeroasele atacuri teroriste asupra bisericilor copte din localitățile Tanta și Alexandria din Egipt. România susține eforturile continue ale autorităților egiptene de a combate fenomenul terorist, în toate formele sale, transmite instituția într-un comunicat.

ORA 15:50 Bilanțul atentatelor a ajuns la 36 de morți și peste 100 de răniți, în urma atentatelor asupra unor biserici creștine, chiar în Duminica Floriilor, notează Reuters și BBC.

25 de oameni au murit în urma exploziei din orașul Tanta și 11, în Alexandria.

Atentatele au fost revendicate de gruparea teroristă Stat Islamic.

ORA 14:40 Probabil că au loc în contextul în care președintele Egiptului a dat o declarație favorabilă SUA. Nu e prima dată când este atacată o biserică coptă din Egipt, a spus expertul în politici de securitate Iulian Fota.

ORA 14:20 O nouă explozie a avut loc, duminică, în Egipt, în orașul Alexandria, în fața unei biserici creștine. Doi oameni au murit și cel puțin 21 au fost răniți, transmite Reuters.

Atentatul s-a produs la scurt timp după cel care a avut loc în orașul egiptean Tanta, la nord de Cairo – în care au murit 25 de persoane și 60 au fost rănite.

ORA 12:40 Cel puțin 21 de oameni au fost ucişi şi 50 răniţi, duminică, în urma unei explozii care a avut ca ţintă o biserică din oraşul egiptean Tanta. Localitatea se află în Delta Nilului.

Acţiunea nu a fost revendicată, iar autorităţile au anunţat că nu cunosc motivele atacului.

În decembrie, o bombă de mare putere a fost detonată în cea mai mare catedrală a Bisericii Creştine Copte din Cairo. 25 de oameni au murit şi 49 au fost răniţi în cel mai grav atentat împotriva minorităţii creştine din Egipt.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite