Atenționare de călătorie în Marea Britanie din cauza zăpezii și a gheții

Zăpadă în UK
Zăpadă în UK
30 decembrie 2020, 11:53

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord că, în conformitate cu datele publicate de autoritățile britanice, în intervalul 29 – 31 decembrie 2020, teritoriul Regatului Unit este afectat de fenomenul producerii de gheață și precipitații sub formă de ninsoare, cu depunere de strat semnificativ de zăpadă.

Conform prognozelor meteo, un cod galben de gheață și zăpadă a fost anunțat pentru întreg teritoriul Regatului Unit, zonele cele mai afectate fiind Irlanda de Nord, nordul Scoției, Țara Galilor și coasta sudică a Angliei, inclusiv zona metropolitană Londra.

Autoritățile britanice atrag atenția asupra riscului îngreunării traficului rutier din cauza depunerilor de zăpadă și polei. Totodată, sunt posibile perturbări ale zborurilor – întârzieri de curse aeriene pe aeroporturile din zonele afectate, dar și întârzieri ale curselor pe cale feroviară din cauza depunerilor de zăpadă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite