Atenție la șerpi! Viperele cu corn care s-au înmulţit în Clisura Dunării şi Băile Herculane

22 iulie 2021, 17:31

Viperelor le plac zilele toride de vară. Inclusiv celor cu corn, care sunt cei mai periculoşi şerpi din toată europa. Atacă surprinzător şi au mult venin. Turiştii care ajung în Clisură Dunării şi Băile Herculane sunt în pericol. Munţii Almaşului şi valea Cernei sunt zone în care mai mereu au fost semnalate vipere cu corn. În general fug de oameni, dar sunt situaţii în care, dacă se întâlnesc, atacă. Cunoscătorii spun că turiștii trebuie să fie vigilenți, mai ales dacă pornesc în drumeții.

Reptila fuge, în general de oameni, dar sunt situații în care se simte amenințatã și atacã. Cunoscãtorii spun cã turiștii trebuie sã fie vigilenți, mai ales dacã pornesc în drumeții. În primul rând, atenție la cum se îmbracã și pe unde pãșesc.

Doi turiști și o localnicã au avut ghinion și au fost mușcații de vipere în ultimele săptămâni. Au primit serul salvator. Problema este că, la Spitalul Județean Mehedinți, mai are în stoc doar trei fiole de ser antiviperin.

O fiolã de ser antiviperin costã în România circa 500 de euro și poate fi cumpãratã de spitale doar de la compania UNIFARM, în timp ce la vecinii de la sud de Dunãre, în Serbia, o fiolã cu ser antiviperin costã 15 euro.

Acești turiști, ajunși în Clisura Dunãrii, spun cã au fost atenționați asupra pericolului.

Vipera este o specie întâlnită cu preponderență la munte, iar mușcătură ei poate fi periculoasă pentru om. Cea mai periculoasă de la noi este vipera cu corn, al carei venin este cel mai puternic. Poate fi recunoscută datorită protuberanței cornoase de pe cap și dimensiunii: este cel mai mare șarpe de la noi, atingând chiar și la un metru lungime. Poate fi întâlnită în Dobrogea, Banat și în Oltenia.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă