Atenționare de călătorie în Grecia, din cauza caniculei și a riscului de apariţie a incendiilor forestiere

Caniculă în Grecia
Caniculă în Grecia
18 august 2022, 14:11

Sunt temperaturi cu 4 până la 7 grade mai ridicate față de media normală în această perioadă a anului. Este emisă și avertizare privind creşterea riscului apariţiei incendiilor forestiere.

Gradul foarte scăzut de umiditate, de sub 10%, dar și vegetația uscată pe fondul secetei creează condiții de propagare rapidă a unor potenţiale focare. Acestea pot fi alimentate și de vântul care va bate cu peste 60 de kilometri pe oră.

Potrvit MAE, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

Grecia a oficiat prima căsătorie între persoane de acelaşi sex