Atenție la furtul din locuințe. Hoțul modern este bine îmbrăcat, foarte bun vorbitor și fin psiholog

Bine îmbrăcați, foarte buni vorbitori, eleganți și fini psihologi -  aceasta este pe scurt, descrierea hoțului modern din locuințe. Nu se mai chinuie să spargă yala, ci îl convinge pe proprietar să îl invite în casă. Acționează de obicei în orașe și preferă pensionarii. Nu au dispărut de tot nici hoții clasici. Știu exact când sunt proprietarii plecați iar o ușa încuiată este pentru ei doar un detaliu.

21 Iunie 2019, 13:35 (actualizat 21 Iunie 2019, 14:18) Știrile TVR |
Atenție la hoții din locuințe!
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Realizam un reportaj... De la compania... este unul dintre discursurile cu care un hoț din locuințe încearcă să-i convingă pe proprietari să-l invite în casă. Pretinde că este angajat al unei companii de utilități sau că are nevoie de un pahar cu apă.

Acest mod de operare se numește "împrietenirea". Polițiști sub acoperire au făcut un experiment. Au mers la mai multe case și, sub diverse pretexte, i-au convins pe locatari să îi poftească în case. Puțini au refuzat.sincron RAMONA

Infractorul nu arată într-un anumit fel. De foarte multe ori nici nu ai bănui ce ascunde. Sunt niște psihologi foarte  buni, au răspunsuri pregătite pentru fiecare scenariu.

Funcționează însă și metodele clasice, mai ales în mediul rural. Hoții au diverse dispozitive cu care pot deschide majoritatea încuietorilor în câteva minute.

Mai ales că țintele sunt ușoare: uși neasigurate, cu yale simple, fără sisteme de supraveghere sau alarmă.

Specialiștii le mai recomandă oamenilor care pleacă în concediu să nu anunțe data plecării, durata deplasării și să evite să posteze pe rețelele de socializare informații din care să reiasă ce bunuri dețin.

Potrivit statisticilor, în primele cinci luni ale acestui an au fost sesizate peste nouă mii de infracțiuni de furt din locuințe. Poliția Română a lansat împreună cu EUROPOL și alte 12 state din Europa o campanie de informare a cetățenilor despre greșelile pe care le fac în favoarea spărgătorilor de case.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C -1°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -3°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -6°C -4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI