Atenție la furtul din locuințe. Hoțul modern este bine îmbrăcat, foarte bun vorbitor și fin psiholog

21 iunie 2019, 13:35

Realizam un reportaj… De la compania… este unul dintre discursurile cu care un hoț din locuințe încearcă să-i convingă pe proprietari să-l invite în casă. Pretinde că este angajat al unei companii de utilități sau că are nevoie de un pahar cu apă.

Acest mod de operare se numește „împrietenirea”. Polițiști sub acoperire au făcut un experiment. Au mers la mai multe case și, sub diverse pretexte, i-au convins pe locatari să îi poftească în case. Puțini au refuzat.sincron RAMONA

Infractorul nu arată într-un anumit fel. De foarte multe ori nici nu ai bănui ce ascunde. Sunt niște psihologi foarte  buni, au răspunsuri pregătite pentru fiecare scenariu.

Funcționează însă și metodele clasice, mai ales în mediul rural. Hoții au diverse dispozitive cu care pot deschide majoritatea încuietorilor în câteva minute.

Mai ales că țintele sunt ușoare: uși neasigurate, cu yale simple, fără sisteme de supraveghere sau alarmă.

Specialiștii le mai recomandă oamenilor care pleacă în concediu să nu anunțe data plecării, durata deplasării și să evite să posteze pe rețelele de socializare informații din care să reiasă ce bunuri dețin.

Potrivit statisticilor, în primele cinci luni ale acestui an au fost sesizate peste nouă mii de infracțiuni de furt din locuințe. Poliția Română a lansat împreună cu EUROPOL și alte 12 state din Europa o campanie de informare a cetățenilor despre greșelile pe care le fac în favoarea spărgătorilor de case.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Mașinile fabricate în România cuceresc piețele europene

Analiza. Europa vs Statele Unite. Care economie este mai performantă