Atenție la alergii. Persoanele sensibile ar trebui să înceapă tratamentul preventiv din timp. Ce este important de știut

22 mai 2022, 20:15

Suntem în plin sezon al alergiilor provocate de polen. Fie că se știu sau nu alergici, mulți oameni se plâng de diverse forme de inflamații și iritații ale ochilor și căilor respiratorii. Persoanele sensibile ies la plimbare prin parc cu ochelari de soare și cu un spray nasal și o batistă la îndemână.

Foarte multe persoane nu pot face plimbări în parc din cauza plantelor care provoacă diverse alergii. Vântul agravează situația, iar specialiștii recomandă chiar folosirea măștii de protecție.

Cei care se știu alergici ar trebui să consulte un medic. În curând va înflori și ambrozia care provoacă iritații puternice. Persoanele sensibile ar trebui să înceapă tratamentul preventiv încă de acum. Aproximativ 5 % din populația României suferă de alergie la ambrozie, iar numărul crește de la an la an.

Ambrozia trebuie însă eliminată și de autorități și de proprietarii de terenuri care sunt deja notificați de primării în această perioadă.

Ambrozia este una dintre cele mai răspândite plante de pe teritoriul României. Potrivit legii, până pe 30 iunie proprietarii terenurilor trebuie să elimine ambrozia sau vor fi amendați. Pentru persoanele fizice sancțiunile sunt între 1.000 și 5.000 de lei, iar în cazul persoanelor juridice pot ajunge și la 20.000 lei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite