Atenție dacă mergeți în concediu în Grecia cu mașina personală! Codul rutier prevede pedepse dure

18 iulie 2018, 19:57

Pedepsele extreme introduse în codul rutier de autoritățile de la Atena îi obligă pe români să fie mult mai atenți pe șosele, atunci când îți petrec vacanțele în Grecia.

De exemplu, cei care depășesc cu 30 de km limita de viteză riscă amenzi de 350 de euro și suspendarea permisului pentru 60 de zile.

Fără permis rămân și cei are trec pe roșu. În plus, plătesc și o amendă de 700 de euro.

Sancțiuni drastice, care merg până la ridicarea permisului, a talonului și a plăcuțelor de înmatriculare timp de 60 de zile riscă și cei care nu poartă centura de siguranță. Sau șoferii care vorbesc la telefonul mobil în timp ce conduc, fără să folosească dispozitive speciale. Dar și cei care aruncă țigările pe geam.

Conducatorii auto care beau alcool și apoi se urcă la volan riscă amendă de 200 de euro și imobilizarea autoturismului, însă doar dacă nivelul de alcool este scăzut. Pentru ceilalți, pedepsele sunt extrem de dure.

De exemplu, recidiviștii plătesc amenda de 2000 de euro și fac închisoare cel puțin 6 luni și nu mai pot conduce mașini timp de 5 ani. În plus, polițiștii pot ridica plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului până la 6 luni, iar vehiculul este imobilizat. Agenții de turism au început să îți informeze clienții despre toate aceste modificări.

Nerespectarea regulilor rutiere în Grecia poate fi foarte costisitoare pentru turiștii români.

Aproape 500.000 de români își petrec vacanțele în Grecia în fiecare an. Țara a devenit, de altfel, destinația turistică numărul 1 pentru noi. Iar mulți merg în concedii cu mașinile personale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite