Atenție, control pentru purtarea măştii! Polițiștii au verificat spații aglomerate și mijloace de transport în comun. Au dat avertismente, dar și amenzi

18 octombrie 2020, 21:58

Restaurantele și cluburile din Capitală au avut în noaptea de sâmbătă spre duminică oaspeți neanunțați. Polițiștii și reprezentanții altor instituții de control au verificat dacă localurile respectă regulile impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Doar în cluburile și restaurantele din zona Herăstrău au fost date amenzi de peste 120.000 de lei. Din cele 25 de sancțiuni, aproape jumătate au vizat încălcarea măsurilor anti-COVID.

În timpul zilei, controalele s-au mutat în stații și în mijloacele de transport în comun.

Șoferii autobuzelor spun că aproape toți călătorii poartă mască. Unii regulamentar, alții… sub nas.

Amenda este de la 500 la 2.500 de lei pentru nepurtarea măştii de protecţie.

S-au intensificat controalele și în județul Dolj. Polițiștii au dat, într-o singură zi, amenzi de 50.000 lei.

Slatina a intrat în scenariul galben după ce a fost depășit indicele de infectare de 1,5 la mia de locuitori. Echipele de control au luat locurile aglomerate la verificat. Mulți oameni ignoră însă regulile și pericolul infectării cu SARS-CoV-2.

Polițiștii le-au reamintit șoferilor că nu au voie să permită accesul călătorilor fără mască.

Și în Timișoara polițiștii au aplicat aproape 300 de sancțiuni în doar câteva ore.

În Argeș, un bărbat a fost amendat pentru că în curte organizase un botez cu 60 de persoane, deși este interzis. Polițiștii au identificat și o persoană care nu respecta măsura izolării la domiciliu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite