Atenție! Abonamentele şi cartelele preplătite care au resurse de roaming costă mai mult decât cele care au doar acoperire națională

12 octombrie 2017, 21:11

Românii care vor să beneficieze de tarife naţionale la convorbirile în roaming trebuie să plătească mai mult atunci când îşi înnoiesc abonamentul.

La fel şi în cazul pachetelor preplătite.

Recent, cele mai mari companii de telefonie mobilă au mărit costurile pentru clienţii care vor facilităţi de roaming. De exemplu, pentru a avea tarife naţionale şi în cazul convorbirilor din spaţiul european, cartela este mai scumpă, în medie, cu 2 euro.

În cazul abonamentelor, preţul creşte în medie cu 4 euro.

Companiile au schimbat preţurile la nici 3 luni după ce s-au egalizat tarifele pentru convorbirile în tot spaţiul UE. Clienţii au observat schimbările şi deja au apărut plângeri.

Autorităţile nu au încă răspunsuri. Fac anchete.

Investigaţii similare au fost declanşate în mai multe ţări europene. Fenomenul a luat amploare după ce Comisia Europeană a eliminat tarifele de roaming în UE pe 15 iunie 2017.

În Belgia, operatorii de telefonie respectă reglementările europene cu privire la renunțarea la tarifele de roaming, însă lumea se plânge că s-au scumpit convorbirile internaționale„, a transmis Lucian Pîrvoiu, corespondent TVR la Bruxelles.

Jurnaliştii TVR au trimis solicitări companiilor de telefonie mobilă pentru a află în ce condiţii au fost schimbate costurile pentru care tarifele naţionale se aplică şi în roaming. Nu am primit răspunsuri până la difuzarea acestei ştiri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite