Atenție șoferi! Polițiștii vor da amenzi conducătorilor auto care vorbesc la telefon sau nu au centură

29 iulie 2018, 10:06

În doar câteva minute petrecute într-o intersecție din București îți trec prin fața ochilor mulți, foarte mulți şoferi care nu poartă centura sau care vorbesc la telefonul mobil. În fața camerei de filmare toți recunosc pericolul.

În ultimele săptămâni au fost înregistrate tot mai multe accidente pe drumurile din țară, dar și în afara granițelor. Șoferi români preocupați să transmită drumul cu mașina live pe facebook. În Ungaria au murit nouă oameni într-un singur accident. Alți trei tineri au murit în Vrancea, în timp ce cursa era transmisă pe internet. Chiar și așa, fenomenul live-urilor din trafic ia amploare.

De la începutul anului, polițiștii au dat peste 3.700 de amenzi pentru folosirea telefonului mobil în timpul condusului. Aproape 8000 de șoferi care nu purtau centură au fost și ei sancționați.

O amendă poate ajunge la 600 de lei. Vestea bună pentru cei care au fost sancționați este că vor avea 15 zile la dispozitie ca să plătească jumătate de amendă, față de 48 de ore, cât era până acum.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite