VIDEO Cel puțin opt morți după atacurile cu bombe asupra orașului Odesa. Printre victime, un bebeluș de trei luni

23 aprilie 2022, 16:55

ACTUALIZARE 21.40: Cel puţin opt morţi în urma atacurilor cu rachetă asupra Odesei și mai mulţi răniţi, anunță președintele ucrainean, Volodomir Zelenski, într-o întâlnire cu presa.

„Opt persoane au murit în acest stadiu şi alte 18 sau 20 sunt rănite”, a afirmat Zelenski în cursul unei conferinţe de presă la Kiev.

Un bilanţ precedent, difuzat de Serviciul pentru situaţii de urgenţă al guvernului ucrainean, consemna existenţa a şase morţi, între care şi un bebeluş de trei luni şi mai mulţi răniţi.

Potrivit lui Zelenski, „şapte rachete au vizat Odesa” sâmbătă, dintre care una „a lovit un imobil de locuit”, iar „două au fost doborâte”de sistemul de apărare antiaerian.

Armata aerului ucraineană afirmase pe Facebook că forţele ruse au lansat o serie de rachete de pe bombardiere Tu-95 aflate deasupra Mării Caspice.

ACTUALIZARE 17.41: Cinci persoane au murit , dintre care un copil de trei luni, si alte 18 sunt rănite, arată The Kyiv Independent.

ACTUALIZARE 17.15: Cel puţin trei oameni au murit în urma atacurilor, scrie CNN. Anton Gerashchenko, un consilier al ministrului afacerilor interne al Ucrainei, a declarat că forțele ruse au lansat cel puțin șase rachete de croazieră la Odesa.

„Locuitorii orașului au auzit exploziile în diferite cartiere ale orașului. Acestea au fost loviturile cu rachete ale trupelor ruse, precum și activitatea sistemului nostru de apărare antiaeriană”, a spus el.

Gerașcenko a adăugat că cel puțin o rachetă a aterizat și a explodat, clădiri rezidențiale au fost lovite. Una dintre victime a ars în interiorul maşinii, în curtea clădirii în care locuia.

Într-o declarație la Telegram, deputatul Consiliului orașului Odesa, Petro Obuhov, a numit loviturile cu rachete „cadouri de Paște de la Putin”.

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a condamnat loviturile, spunând: „Singurul scop al rachetelor rusești asupra Odesei este teroarea. Rusia trebuie desemnată ca stat sponsor al terorismului și tratată în consecință. Fără afaceri, fără contacte, fără proiecte culturale. Avem nevoie de un zid între civilizație și barbari care lovesc orașele pașnice cu rachete”.

Oficialii ucraineni au avertizat cu privire la potențiale atacuri rusești în timpul sărbătorilor de Paște în Ucraina. Președintele rus Vladimir Putin a susținut recent că forțele ruse au „eliberat” portul Mariupol de la Marea Azov, deși apărătorii ucraineni rezistă într-o fabrică masivă de oțel din oraș.

____________________________________________________________________

„Odesa a fost lovită de o rachetă. A fost afectată infrastructura”, se arată în document. Portalul Dumskaia.net din regiunea Odesa a relatat că şase rachete au fost lansate asupra Odesei.

Locuitorii au auzit explozii în diferite zone ale oraşului. Dar au fost atât rachete inamice, cât şi unele lansate de sistemul antiaerian din Odesa. Câteva rachete au putut fi totuşi doborâte, susţine Dumskaia.net. Oamenii au văzut explozii pe cer şi fragmente în cădere spre sol.

Cel puţin o rachetă a căzut şi a explodat. Într-o zonă rezidenţială cu densitate mare de populaţie a izbucnit un incendiu. Tirurile continuă, relatează portalul ucrainean citat.

În social media au apărut mai multe filmuleţe cu atacurile.

În etapa a doua a intervenţiei sale în Ucraina, care a fost declanşată săptămâna aceasta, armata rusă intenţionează să stabilească un control complet asupra Donbasului şi a sudului Ucrainei şi să asigure un coridor de legătură cu Crimeea.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite