Atacuri cu ace hipodermice în cluburile din Franța. Au fost depistate aproape 50 de cazuri în două luni

28 aprilie 2022, 14:27

Anchetatorii se uită la toate înregistrările de pe camerele de supraveghere, în speranța că vor identifica suspecți. De cele mai multe ori, patronul localului e cel care sesizează primul poliția.

Victimele , cu vârste între 17 si 23 de ani, majoritatea fete, își arată urmele de înțepături. Până acum, niciuna dintre ele nu a reclamat că a fost și jefuită sau agresată sexual. Cele mai multe au găsit o explicație la ceea ce s-a întâmplat abia a doua zi, după ce le-a fost rău și au văzut pe mână sau pe șold o urmă de ac.

Poliția le cere tinerilor ca, după o eventuală întâmplare similară, să depună rapid o plângere și să își facă imediat analize de sânge depistarea produsului utilizat. Au fost cazuri în care unele victime au mers la serviciul de urgență după ce s-au simțit rău, dar era deja prea târziu pentru a fi detectată substanța injectată.

Acte izolate sau fenomen de imitare? Toată lumea se întreabă ce îi determină pe autori să recurgă la un asemenea gest. Cu o jumătate de an în urmă, fapte similare au fost înregistrate cu zecile în cluburi de noapte din Marea Britanie. Iar prima măsură luată a fost introducerea unor reglementari de securitate mult mai severe.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă