Atacuri armate în SUA. 29 de oameni au murit și 52 au fost răniți în El Paso și Dayton

4 august 2019, 14:42

Atacul din El Paso s-a produs la un magazin Walmart de lângă un mall aflat la câțiva kilometri de granița SUA cu Mexicul.

Un tânăr înarmat, în vârstă de 21 de ani, a deschis focul.

Potrivit poliției, la acel moment, în centrul comercial se aflau între o mie și 3.000 de clienți.

Au fost scene de panică, oamenii au sunat la serviciul de urgență. Forțele de ordine, inclusiv trupe speciale SWAT, au ajuns în câteva minute la locul tragediei.

Atacatorul a fost identificat drept Patrick Crusius, din Dallas, și se află în custodia poliției.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată cum un tânăr înarmat cu o armă de asalt de tip Kalașnikov intră în magazine.

Soţul meu a auzit primul împuşcăturile şi m-a întrebat despre ce putea fi vorba. Nu i-am dat atenţie, apoi am auzit ‘bum, bum’ mai aproape şi am crezut că sunt focuri de armă… Nu am ştiut ce se întâmplă cu adevărat  pentru că poliţiştii nu ajunseseră. Era doar haos„, a povestit un martor.

David Shimp, directorul Centrului medical Del Sol, El Paso: „Răniţii care se află la noi au vârste cuprinse între 35 şi 82 de ani. Doi pacienţi sunt în stare stabilă. Nouă sunt în stare critică, iar dintre aceştia 3 se zbat între viaţă şi moarte„.

„Această zi, care ar fi trebuit să fie una normală pentru persoanele venite la cumpărături, s-a transformat într-una dintre cele mai sângeroase din istoria Texasului”, a declarat Greg Abbott, guvernatorul statului.

Potrivit poliției americane, atacatorul a lăsat un manifest al cărui conținut indica o posibilă legătură cu o crimă motivată de ură. Textul care circulă pe internet denunță o așa-numită „invazie hispanică” a Texasului.

La 13 ore de la atacul din El Paso, a avut loc cel din Dayton, Ohio, în fața unui bar.

Poliția a intervenit într-un minut, întrucât o patrulă se afla în zonă.

Imediat au ajuns și trupele speciale.

Atacatorul a fost împușcat mortal. Făcuse 9 victime, iar 27 de persoane au fost rănite.

Nu este clar motivul atacului. FBI participă la investigaţie alături de autorităţile locale.

Președintele Trump a calificat atacurile drept un act de lașitate și este informat permanent în legătură cu evoluția situației.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite