Atacul sângeros din Brăila: noi imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional. Atacatorul a fost arestat preventiv

12 noiembrie 2018, 13:19

Camerele de supraveghere de pe centura orașului Brăila au surprins momentul în care agresorul a intrat cu mașina în plin în doi pietoni și apoi și-a continuat cursa nebunească de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic.

Șoferul a ajuns în centrul comercial, unde a lovit cu mașina alți șapte oameni.

7 din cele 10 victime ale tânărului sunt încă în spital. Au fost externați doi copii și o femeie, potrivit medicilor de la Spitalul Județean de Urgență din Brăila.

Șanse mari de supraviețuire are și bărbatul înjunghiat de agresor înainte de a-i fura mașina. Victima a trecut cu bine de noaptea de după operație și sunt șanse să-și revină.

Un pronostic bun au și cei doi șoferi de la Societatea de Transport Public din Brăila care fuseseră loviți și care aveau răni mai grave.

Aceștia rămân în continuare în spital, sub supravegherea medicilor.

Tânărul riscă să stea 12 ani la închisoare

Tânărul de 20 de ani responsabil de atacul de ieri, Marius Valentin Parfenie, a fost arestat preventiv. Este acuzat de tentativă de omor, furt calificat, vătămare corporală din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Anchetatorii așteaptă și rezultatul testelor pentru substanțe interzise. Dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 12 ani de închisoare.

Tânărul nu și-a explicat în niciun fel gestul șocant.

Tatăl îi ia apărarea. Crede că tânărul ar fi fost drogat de cineva. Altfel nu își explică cum fiul lui a înjunghiat grav un om și apoi a lovit cu mașina 9 persoane.

Singur la părinți, Valentin a abandonat școala după 8 clase. A făcut sport și a câștigat mai multe medalii la caiac canoe și box.

Familia susține că e un tânăr liniștit deși în 2015, când încă era minor, a atacat un bărbat care intrase în conflict cu tatăl lui.

Anul trecut a fost condamnat la 6 luni de supraveghere pentru loviri și alte violențe.

Rudele spun că tânărul lucra de 3 ani în Anglia și venise acasă pentru o săptămână.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite