Atacul din Siria a fost unul chimic, arată rezultatele autopsiilor. SUA iau în calcul noi sancțiuni

6 aprilie 2017, 22:07

Nord-vestul Siriei continuă să fie sub asediu. Martori citați de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului spun că în regiune s-a dezlănțuit iadul. Imaginile video  au fost filmate de un amator și autenticitatea lor nu poate fi verificată dintr-o sursă independentă.

Dar atacul de acum două zile, cu substanțe care afectează grav sistemul nervos, a provocat deja o reacție în lanț la nivel internațional.

Donald Trump, președintele SUA:  „Aceste acţiuni îngrozitoare ale regimului Assad nu mai pot fi tolerate. Statele Unite se alătură aliaţilor săi din întreaga lume ca să  condamne acest atac oribil şi cele precedente.”

Ar fi a doua voce, după cea a ministrului britanic de Externe, care spune cp Bashar al Assad a depășit orice limită, dar liderul de la Damasc a răspuns.

Bashar Al Assad, președintele Siriei: „Politicile guvernamentale europene nu s-au schimbat şi au mers prea departe cu minciunile lor şi dacă i-ar urmări, popoarele lor s-ar minuna de ce şi-au schimbat poziţia brusc.”

Bilanțul celor care au murit în chinuri groaznice în urma atacului de acum două zile urcă spre 90 de morți. O parte din răniții în stare gravă au ajuns în Turcia, dar a fost prea târziu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite