Atacul armat din redacția americană Capital Gazette, unul dintre cele mai grave împotriva jurnaliștilor din istoria SUA

Ziariștii de la publicația americană Capital Gazette și-au continuat munca, în ciuda atacului armat de joi, în urma căruia cinci colegi de-ai lor au murit. Au scos inclusiv ediția de azi a gazetei. A fost unul dintre cele mai grave atacuri împotriva jurnaliștilor din istoria SUA.

29 Iunie 2018, 22:01 |

Era puțin după ora locală 14:30, când ușa de sticlă a cotidianului Capital Gazette din Annapolis a fost spulberată de gloanțe. Un bărbat înarmat a intrat apoi în redacție și a început să tragă. În clădirea care mai găzduiește și alte firme erau 170 de oameni.

Keith Cyphers, martor: Eram la telefon cu un client când am auzit un zgomot puternic. Ceva incredibil de tare, am scos capul de după birou să văd ce se întâmplă şi am văzut un individ în uşa redacţiei Capital Gazette.

Atacatorul a ucis 5 jurnaliști și a rănit mai multe persoane. A fost un gest premeditat, dar fără legătură cu terorismul.

Bill Krampf, şeful adjunct al poliţiei: Individul a venit pregătit. A venit pregătit să împuşte oameni, era pornit să facă rău. Ştim că a trimis ameninţări împotriva ziarului prin intermediul reţelelor de socializare.

Suspectul, Jarrod Ramos, are 38 de ani și o istorie de animozități cu ziarul din Maryland. În 2012 a dat în judecată publicația pentru defăimare după ce a raportat un caz în care bărbatul era acuzat de hărțuire, proces pierdut de atacator.

În ciuda tragediei, jurnaliștii Capital Gazette și-au continuat munca și au scos inclusiv ediția de astăzi unde, pe prima pagină, apar foștii lor colegi.

Incidentul soldat cu 5 victime este cel mai grav atac asupra jurnaliștilor americani.

Până ieri, în ultimii 25 de ani, 7 jurnaliști americani au fost uciși din motive ce au legătură cu munca lor.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 14°C
IASI 18°C 5°C
CLUJ 14°C 8°C
CONSTANTA 15°C 10°C
CRAIOVA 17°C 17°C
BRASOV 16°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI