SUA: Atacatorul soţului lui Nancy Pelosi o căuta pe lidera democrată

29 octombrie 2022, 07:30

„În această dimineaţă, Paul Pelosi a fost atacat de un bărbat care a folosit forţa şi l-a ameninţat cu moartea, cerând să o vadă pe preşedintă”, a precizat Drew Hammill, potrivit unui comunicat.

Un bărbat înarmat cu un ciocan l-a atacat ‘violent’ vineri dimineaţă pe Paul Pelosi, soţul preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, la locuinţa lor din San Francisco, au informat autorităţile citate de Reuters.

Un bărbat a intrat prin efracție în casă din California a cuplului cu intenția de o răni pe Nancy Pelosi. Șefa Camerei Reprezentanților era la Washington în momentul atacului.

Atacul alimentează temeri cu privire la violenţe politice înaintea alegerilor parţiale pentru Congres de la jumătatea mandatului (‘midterms’), programate la 8 noiembrie.

Paul Pelosi, în vârstă de 82 ani, a fost transportat la spital şi este de aşteptat să îşi revină complet, a transmis biroul lui Nancy Pelosi.

Bărbatul arestat la locul faptei, David Depape, 42 de ani, va fi inculpat pentru tentativă de omor, atac cu o armă letală şi alte câteva capete de acuzare penale, a declarat şeful poliţiei din San Francisco, William Scott. Autoritățile au găsit în calculatorul și pe conturile sociale ale atacatorului materiale extremiste, antisemite și teorii ale conspirației. Deocamdată, acesta nu a spus de ce dorea să o rănească pe politiciană. Atacul care a avut loc cu doar 10 zile înaintea alegerilor amplifică și mai mult fricile că acest scrutin va fi marcat de violență politică.

Nancy Pelosi este unul din cei mai influenți politicieni democrați, aleasă a patra oară în fruntea Camerei Reprezentanților.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite