Atacatorul de pe aeroportul Orly din Paris era pregătit să moară în numele lui Allah

19 martie 2017, 15:34

Francezul în vîrstă de 39 de ani, împuşcat mortal de forţele de securitate la aeroportul Orly, era pregătit să ucidă. El a fost identificat drept Ziyed Ben Belgacem, născut la Paris. Un musulman radicalizat, se pare, în închisoare, anul trecut şi cunoscut poliţiei şi serviciilor secrete franceze.

Procurorul de la parchetul antiterorist din Paris a declarat că alegerea ţintei – un militar din patrula Sentinelle, care asigura paza la aeroport, nu a fost întâmplătoare. Individul a trântit la pământ un militar de sex feminin şi a încercat să-i ia arma. Cazierul său judiciar includea jafuri armate şi trafic de stupefiante.

FRANCOIS MOLINS, procuror francez: „Potrivit primelor mărturii ale militarilor, atacatorul a spus, citez: «Lăsaţi armele jos, mâinele pe cap. Sunt aici ca să mor în numele lui Allah. În orice caz, vor fi morţi».”

Trei persoane din anturajul atacatorului au fost arestate preventiv – tatăl, fratele şi un văr al acestuia. Atacul este anchetat ca unul terorist. Aeroportul din Orly a fost redeschis, iar patrulele au fost suplimentate. După agresiune, traficul aerian a fost întrerupt mai multe ore, zeci de curse au fost deviate, 3.000 de persoane au fost evacuate din terminalul sud de la Orly, iar pasagerii din 13 avioane aflate pe pistă au rămas la bord mai multe ore.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite