Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Strasbourg, Chérif Chekatt, a fost împușcat mortal de polițiști după ce a deschis focul asupra forțelor de ordine

13 decembrie 2018, 22:35

Cherif Chekat a fost soldat al Statului Islamic, a indicat agenția de propagandă a organizației teroriste.

Chekatt a deschis focul joi seară asupra a trei poliţişti, care au ripostat şi l-au împuşcat mortal în cartierul Neudorf, potrivit ministrului de Interne francez, Christophe Castaner.

Suspectul a fost reperat în jurul orei locale 21.00 de o echipă a „brigadei specializate de teren”, în timp ce „rătăcea” pe stradă. „Au încercat să-l aresteze, dar el s-a întors spre poliţişti şi a început să tragă. Ei au ripostat imediat şi l-au neutralizat”, a precizat Castaner în prefectura departamentului Bas-Rhin din Strasbourg.

ACTUALIZARE 22.35 Tânărul în vârstă de 29 de ani, Chérif Chekatt, principalul suspect al atacului de la Târgul de Crăciun de acum două zile, a fost anihilat de forțele de ordine joi seară, în apropiere de cartierul Neudorf, transmite BFM TV.

Atacatorul a fost ucis de o patrulă de poliție în jurul orei locale 21.00, potrivit Le Figaro.

BFM TV relatează că Chérif Chekatt a abordat o femeie, care a observat că era rănit. Femeia a apelat imediat serviciile de urgență. O brigadă specială s-a deplasat în Neudorf. Încolțit, bărbatul a deschis focul asupra forțelor de ordine, care au ripostat.

Reuters a relatat anterior că au fost auzite mai multe focuri de armă în cartierul La Meinau.

Mai devreme, ministrul francez de Interne, Cristophe Castaner, a indicat că o nouă operațiune a poliției a fost organizată în cartierul Neudorf din Strasbourg. „Operațiunile sunt în curs pentru a-l găsi pe autorul atacului”, a declarat el.

3 persoane au fost ucise și 12 rănite marți seară, după ce bărbatul înarmat a pătruns în Târgul de Crăciun din centrul orașului și a deschis focul.

Trei dintre persoanele rănite se zbat între viață și moarte. Trei victime au fost externate astăzi din spital.

Născut la Strasbourg în 1989, pe numele lui Chérif Chekatt există o fişă „S” – siguranţa statului. Era cunoscut serviciilor antiteroriste. A fost condamnat pentru mai multe infracțiuni de drept comun – violențe, furturi, distrugeri și se radicalizase.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite