Atacaţi de urs. Doi localnici din Băile Tuşnad au fost grav răniţi de o ursoaică cu trei pui

6 august 2018, 13:36

Era în jurul orei şase dimineaţa când ursoaica şi cei trei pui căutau resturi de mâncare prin Băile Tuşnad. Doi bărbaţi de 27 de ani, care mergeau spre serviciu, au fost atacaţi când au trecut prin apropierea unor tomberoane.

Ursoaica a sărit mai întâi spre unul dintre bărbaţi, agitată fiind că doi dintre puii săi se blocaseră în nişte containere. Apoi, animalul l-a rănit şi pe cel de-al doilea bărbat. Unul a reuşit să cheme rapid ajutoare. A ajuns un localnic care a lovit cu o bâtă ursoaica şi a reuşit să o alunge.

La sosirea jandarmilor montani, alertaţi prin 112, puii de urs fuseseră deja eliberaţi din tomberon şi plecaseră cu ursoaica.

Bărbaţii răniţi de ursoaică au fost duşi la spitalul din Miercurea Ciuc. Unul dintre ei, cu răni grave ce i-au pus viaţa în pericol, a fost operat de urgenţă. Medicul chirurg trage un semnal de alarmă: în ultimii opt ani a făcut peste 40 de intervenţii pentru salvarea oamenilor atacaţi de urşi.

Incidente similare, în care urşii pun în pericol viaţa localnicilor sau a turiştilor, au loc din ce în ce mai des în Harghita. Acum trei zile, un urs a intrat în sediul Centrului pentru Protecţia Copilului, unde erau peste 50 de minori. Animalul a trecut de gardul electric, a spart uşa unei încăperi şi o ladă frigorifică, de unde s-a înfruptat cu îngheţată şi legume congelate.

În urmă cu două săptămâni, o ursoaică a rănit un tânăr care se plimba cu mai mulţi prieteni prin centrul oraşului Băile Tuşnad. Anul acesta, în Harghita, 10 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost rănite de urşi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

O ursoaică şi unul dintre puii ei au fost împuşcaţi după ce au devenit agresivi