Atacați pe stradă de câini de luptă. Trei oameni au fost grav răniți, la Iași

14 ianuarie 2018, 19:07

Atacul s-a petrecut în plină zi pe o stradă din centrul orașului. Trei câini de luptă au sărit gardul înalt de 2 metri al curții în care se aflau. Unul dintre animale, din rasa Amstaff, a încolțit o tânără de 21 de ani care se îndrepta spre casă și a mușcat-o de mâna stângă și de genunchi.

Un bărbat de 66 de ani aflat în apropiere a încercat să îndepărteze câinii, însă a fost mușcat de mână și de față. Iar un vecin de 47 de ani care le-a sărit în ajutor a fost rănit grav în zona genitală. A fost dus de urgență la spital. Și celelalte două victime au primit îngrijiri medicale.

Bărbatul de 47 de ani mutilat de câinele de luptă este în stare mult mai gravă. Și a avut nevoie de operație de urgență la spital.

Vecinii spun că au făcut nenumărate plângeri, după ce câinii au mai atacat în trecut și alte persoane, însă nu s-au luat măsuri.

Proprietara câinilor a fost audiată de anchetatori. Deține animalele legal și le-a declarat la poliție ca fiind din rasa Amstaff.

Polițiștii au deschis un dosar penal pe numele ei, al doilea după ce în urmă cu câteva zile a fost deschisă urmărirea penală după o altă sesizare.

Cei trei câini au fost preluați și duși la adăpostul de animale al primăriei.

Proprietarii câinilor din rase periculoase, de luptă și de atac, sunt obligați să-i înregistreze la o asociație chinologică și să-i declare la poliție. Altfel, riscă amenzi sau chiar pușcăria. Și trebuie să afișeze în loc vizibil, la intrarea în curte sau în apartament, avertismentul „câine periculos”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite