Atac terorist la o stație de metrou din Londra, revendicat de Statul Islamic. Mai multe persoane au fost rănite în explozia unui dispozitiv

15 septembrie 2017, 11:09

ACTUALIZARE Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul din metroul londonez. E stare de alertă maximă în Marea Britanie. Nivelul a fost ridicat la „critic” – ceea ce înseamnă că un atac terorist poate avea loc oricând.

ACTUALIZARE Poliţia londoneză a anunţat că analizează toate imaginile de la camerele de supraveghere pentru a găsi autorul și că ceea ce s-a întâmplat astăzi este clar un act terorist. Un bilanț recent arată că 22 de oameni au fost răniți în incident.

ACTUALIZARE Scotland Yard: Explozia de la staţia de metrou a fost declanşată de un dispozitiv improvizat.

Serviciul britanic de informaţii interne, MI5, participă la investigarea incidentului, a anunţat Poliţia Metropolitană din Londra.  Explozia a avut loc într-o garnitură de metrou care se afla la suprafață, la ora 8.20.

18 persoane au fost rănite. Cele mai multe au suferit arsuri. Locul incidentului rămâne în prezent închis, iar investigația continuă.

ACTUALIZARE Autoritățile de la Londra tratează evenimentul ca fiind un incident terorist. Ancheta a fost preluată de brigada antiteroristă. A fost convocată o reuniune Cobra a principalilor miniștri ai cabinetului Theresa May, care vor primi informații de la șefii serviciilor secrete, de la șefii poliției.

Nu s-a stabilit cu exactitate cauza incendiului care s-a propagat cu rapiditate. Dispozitivul ar fi fost unul empiric, artizanal, care a explodat mai devreme decât ar fi trebuit. Surse din Poliția Metropolitană vorbesc despre un atentat eșuat. Sunt câteva persoane cu arsuri pe față și pe mâini, însă cele mai multe persoane au fost rănite în busculada care s-a creat din cauza panicii.

Poliția a infirmat existența unui al doilea dispozitiv, precum și că ar exista un suspect.

ACTUALIZARE Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord are în atenție incidentul produs, vineri, într-o stație de metrou din Londra și a făcut în regim de urgență demersuri pentru a vedea dacă sunt și cetățeni români printre cei afectați.

Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord: 0044 20 76029833; 0044 20 76027328; 0044 20 76036694; 0044 20 76025193;  0044 20 7603 0572; 0044 20 7602 2065 sau pe numărul de urgență al misiunii diplomatice: 0044 7738716335.

ACTUALIZARE Un jurnalist aflat la fața locului spune, potrivit Reuters, că poliția a găsit un al doilea dispozitiv, care însă nu a explodat.

______________________________

Deflagrația a avut loc la stația Parsons Greeen, în vestul Londrei, iar traficul a fost oprit. Potrivit primelor informații, ar fi explodat o găleată albă, ce fusese pusă într-o pungă de supermarket.

O călătoare povestește că s-a creat panică și oamenii s-au călcat în picioare.

Poliția vorbește despre un incident. Potrivit unui martor citat de Reuters, la locul incidentului sunt șase ambulanțe, mașini de pompieri, un elicopter și echipe specializate pe depistarea substanțelor periculoase.

În imagini postate pe Twitter se poate vedea cum o femeie primește îngrijiri medicale pe trotuar de la serviciile de urgență.

Circulația metroului a fost suspendată în zonă. Poliția recomandă evitarea zonei.

(w500) FOTO: twit

(w500) FOTO: twit

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite