Atac sinucigaş lângă poarta Ambasadei Rusiei de la Kabul, revendicat de Statul Islamic. Un diplomat rus și paznicul au murit

Atac sinucigaş lângă poarta Ambasadei Rusiei de la Kabu
Atac sinucigaş lângă poarta Ambasadei Rusiei de la Kabu
5 septembrie 2022, 11:08

ACTUALIZARE Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat atentatul cu bombă în urma căruia au murit doi angajaţi ai ambasadei ruse de la Kabul şi patru afgani, informează AFP.

ACTUALIZARE Șase persoane au murit, între care un diplomat rus şi paznicul ambasadei Rusiei în Afganistan, au murit în atacul sinucigaş de la Kabul, confirmă Moscova.

Rusia a cerut autorităţilor afgane să ia măsuri pentru a-i identifica şi judeca pe cei care se află în spatele atentatului.

”Avem relaţii strânse cu Federaţia Rusă şi nu vom permite ca astfel de acţiuni ale inamicilor să afecteze negativ aceste relaţii”, a declarat un purtător de cuvânt al MAE de la Kabul.

ACTUALZIARE ”Înainte de a ajunge la ţintă, atacatorul sinucigaş a fost recunoscut şi împuşcat de gărzile (talibane) de la ambasada rusă… nu există deocamdată informaţii despre victime”, a declarat pentru agenţia de presă britanică Mawlawi Sabir, şeful circumscripţiei de poliţie în care a avut loc atacul.

Rusia este una dintre puţinele ţări care şi-au menţinut ambasada la Kabul, după ce talibanii au preluat controlul asupra Afganistanului, în urmă cu mai bine de un an.

Deşi Moscova nu recunoaşte oficial guvernarea talibană, cele două părţi au purtat discuţii pe tema unui acord privind furnizarea de benzină şi a altor mărfuri, transmite Reuters.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite