Atac masiv rusesc cu rachete împotriva Ucrainei: explozii la Kiev, reţeaua electrică vizată, antiaeriana activată

Sirene antiaeriene la Kiev
Sirene antiaeriene la Kiev
10 februarie 2023, 12:14

„Mai multe explozii au fost auzite în capitala Kiev în dimineaţa zilei de 10 februarie, ca parte a ultimului atac masiv cu rachete al Rusiei asupra Ucrainei„, au semnalat autorităţile locale.

Jurnaliştii de la Reuters au auzit cel puţin trei explozii în capitala Kiev.

După ce au sunat sirenele antiaeriene, locuitorii capitalei au coborât în metrou pentru a se adăposti, cu ochii lipiţi de telefoanele mobile în căutarea mai multor informaţii.

Administraţia militară din capitala ucraineană a anunţat pe contul său de Twiiter, citată de The Kyiv Independent, că „apărarea antiaeriană este în prezent activă în zonă”, care nu precizează dacă există morţi sau răniţi.

Între timp, forţele aeriene ucrainene au declarat că au distrus cinci rachete ‘Kalibr’ şi cinci drone kamikaze ‘Shahed’, de fabricaţie iraniană pe care Rusia le-a folosit pentru a ataca în ultimele 24 de ore Ucraina.

În cursul acestor atacuri, Moscova a lansat noi rachete de pe bombardiere strategice ‘Tu-95’, au adăugat forţele aeriene ucrainene într-un comunicat postat pe contul lor de Telegram.

„În 10 februarie 2023, Rusia a atacat oraşe şi instalaţii de infrastructură critică din Ucraina. Mijloacele militare şi personalul Forţelor aeriene ale Ucrainei au distrus cinci rachete de croazieră ‘Kalibr’ şi cinci drone de atac ‘Shahed-136/131′”, se menţionează în acelaşi comunicat.

De asemenea, documentul detaliază că, în cursul nopţii şi la primele ore ale dimineţii, ruşii au folosit şapte drone kamikaze „Shahed-136/131”, care au fost lansate de pe coasta de est a Mării Azov, şi şase rachete de croazieră „Kalibr”, trase de pe o fregată rusă din Marea Neagră.

Sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite