Atac cu maceta pe o stradă din Paris: patru răniți, din care doi în stare gravă. Autoritățile franceze au reținut doi suspecți

25 septembrie 2020, 14:29

Răniții, un bărbat și o femeie, sunt colaboratori ai agenției de presă «Premiere lignes» și se află acum internați pentru îngrijiri în două spitale pariziene.

Forțele de poliție au securizat perimetrul și au chemat pirotehniștii după ce a fost semnalată și prezența unui colet suspect, care în cele din urmă s-a dovedit a fi o alarmă falsă.

Ministerul de Interne a activat celula de criză, premierul Jean Castex s-a deplasat la reuniunea acesteia, iar președintele Emmanuel Macron a anunțat că urmărește desfășurarea evenimentelor.

Politia a reținut doi bărbați – unul în vârstă de 18 ani, cunoscut de forțele de ordine pentru fapte de drept comun. Nu era cunoscut pentru acte de radicalizare. El a fost prins pe scările Operei Bastilia. Al doilea bărbat reținut apare pe imaginile camerelor de supraveghere în apropierea primei persoane, care e considerată principalul suspect.

Atacul a avut loc în momentul în care la Paris se desfășoară procesul celor 14 persoane judecate pentru complicitate la producerea atentatelor teroriste de la revista satirică Charlie Hebdo și de la hipermarketul Cacher.

ACTUALIZARE, ORA 15.30: Autorităţile franceze au reţinut doi suspecţi în urma atacului comis vineri în centrul oraşului Paris, iar investigația este coordonată de Parchetul Naţional Antiterorist, informează cotidianul Le Figaro.

Primul suspect a fost reţinut la câteva minute după atac, iar al doilea după aproximativ o oră.

Atacul s-a produs vineri, în zona bulevardului Richard Lenoir din arondismentul 11 din Paris, lângă fostul sediu al publicaţiei de satiră Charlie Hebdo. BBC confirmă faptul că au loc căutări a doi presupuşi atacatori, iar fosta redacţie este înconjurată de poliţie.

Un bărbat înarmat cu o macetă sau topor a atacat trecătorii, potrivit Franceinfo, care citează surse apropiate anchetei.

Patru persoane au fost rănite, două fiind în stare gravă.

Doi suspecți sunt căutați de poliție, iar sursele citate spun că unul dintre cei căutați ar fi fugit cu metroul.

Atacul a avut loc lângă fostul sediu al publicaţiei de satiră Charlie Hebdo.

Circumstanţele atacului nu sunt încă stabilite. Brigada de cercetare şi intervenţie (BRI) a fost trimisă la faţa locului.

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, s-a întors în Place Beauvau, unde a fost deschisă o unitate de criză. Primul ministru urmează să i se alăture.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite