Atac cibernetic la primăria din Oradea. Cei care au vrut să solicite diverse documente de la primărie au făcut drumul degeaba

5 iulie 2021, 16:52

Angajații Primăriei din Oradea au descoperit atacul sâmbătă, la ora 16, când sistemele automate de securitate s-au declanşat imediat.

Contribuabilii care au vrut să solicite diverse documente de la primărie au făcut drumul degeaba. Funcționarii i-au sfătuit să revină în alta zi pentru că sistemul informatic al instituției a fost blocat în urma atacului cibernetic.

Atacul a pornit de la un fişier introdus în serverele primăriei care a infectat sistemul informatic. În mod normal după blocarea datelor, hackerii solicită achitarea unei recompense în schimbul parolei pentru deblocare. Însă până acum primăria din Oradea nu a primit nicio solicitare. Experții IT atrag atenția asupra riscurilor majore pe care le implica aceste atacuri, tot mai frecvente în ultima perioadă.

Nu este prima oară când o instituție din Oradea cade victimă infractorilor cibernetici. În urmă cu un an, un atac asemănător a vizat Spitalul Municipal din Oradea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite