Atac cibernetic în Canada, revendicat de hackerii pro-ruşi cu ocazia vizitei premierului ucrainean Denis Şmihal

Hacker. Atac cibernetic
Hacker. Atac cibernetic
12 aprilie 2023, 06:31

Atacul revendicat de grupul NoName pe Telegram a paralizat pentru câteva ore marţi dimineaţa mai multe site-uri oficiale printre care cel al şefului statului şi al Senatului, în momentul în care Denis Şmihal se întâlnea cu Justin Trudeau la Toronto.

Nu este neobişnuit ca hackerii ruşi să vizeze ţări care îşi manifestă susţinerea de neclintit pentru Ucraina, care găzduiesc delegaţii ucrainene sau lideri ucraineni. Momentul nu este aşadar surprinzător”, a adăugat liderul canadian în timpul unei conferinţe de presă comune cu omologul ucrainean.

„Nu este neobişnuit să vedem atacuri distribuite de tip refuz-serviciu (DDoS) împotriva ţărilor care găzduiesc vizite din partea oficialilor guvernamentali ucraineni”
, a declarat Robyn Hawco, purtătoarea de cuvânt a Communications Security Establishment (CSE), agenţia de supraveghere electronică a Canadei.”Deşi aceste incidente atrag atenţia, ele au un impact foarte mic asupra sistemelor în cauză„, a spus ea.

Premierul ucrainean, care urmează să se deplaseze în curând la Washington, a anunţat, alături de omologul canadian, încheierea negocierilor ce vizează modernizarea acordului bilateral de liber schimb, noi livrări de arme şi muniţii către Ucraina, precum şi un acord cu compania Cameco, care va furniza Ucrainei combustibil nuclear până în 2035.

Ottawa a emis, de asemenea, noi sancţiuni împotriva unor cetăţeni şi entităţi din Rusia, inclusiv împotriva acelor care au legături cu gruparea de mercenari Wagner şi cu sectorul aviaţiei ruseşti, precum şi a sectorului financiar belarus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite