Atac armat la o școală din Rusia. Mai mulți elevi și o profesoară au murit. Șase copii sunt internați în stare gravă

11 mai 2021, 11:11

Atacul a avut loc în cursul dimineții, în timpul orelor de curs.

Un tânăr de 19 ani a intrat nestingherit în școală, a urcat până la etajul trei, acolo unde a declanșat un adevărat măcel.

Mulți elevi au încercat să se salveze sărind pe geam. Școală era prevăzută doar cu un buton de alarmă în caz de pericol.

Echipele speciale au intervenit destul de repede însă a fost prea târziu.

La fața locului a venit și liderul Republicii Tatarstan, care cu greu și-a stăpânit lacrimile atunci când a vorbit despre bilanțul victimelor.

Rustam Minnihanov, preşedintele Republicii Autonome Tatarstan: Asupra noastră s-a abătut o mare nenorocire. Am pierdut 7 copii, elevi de clasa a VIII-a: 4 băieţi şi 3 fete. Au murit acolo sus, la etajul a treilea.

Atacul armat de la școala din Kazan readuce în discuție procedurile de acordare a permiselor de port armă dar și măsurile de securitate din unitățile de învățământ.

Vladimir Putin e cerut deja revizuirea regulilor prin care persoanele fizice pot achiziționa arme de foc.

ACTUALIZARE Autoritățile vorbesc despre 8 persoane decedate, 7 elevi de clasa a VIII-a și o profesoară. 21 de perosoane sunt spitalizate, dintre care 18 sunt copii. Șase copii sunt în stare foarte gravă. Autoritățile au confirmat că a fost un singur atacator.

ACTUALIZARE Moscoca a trimis un avion cu personal medical care să ajute în spitalele din Kazan acolo unde sunt internate 19 persoane. Șase copii sunt în stare foarte gravă. Despre atacator se știe că are 19 ani și a absolvit această școală în urmă cu 4 ani. Băiatul și-a procurat arma de vânătoare în mod legal, iar permisul de port armă l-a primit pe 28 aprilie. Astăzi, președintele Vladimir Putin a cerut un regim mai drastic de acordare a permiselor de port armă pentru populație.

ACTUALIZARE Informațiile sunt contradictorii. Inițial s-a vorbit despre doi atacatori care au intrat în Școala 175 din Kazan. Unul a fost prins de forțele de ordine, iar altul ar fi fost lichidat.

Președinția a anunțat că a fost vorba de un singur atacator, cel care a fost capturat și este anchetat de poliție.

În atac au murit o învățătoare și 7 elevi. Doi copii au murit după ce s-au aruncat de la etaj.

În zonă este decretată stare de alertă maximă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite