Atac armat într-un spital din Cehia. Șase persoane și-au pierdut viața, atacatorul s-a sinucis

10 decembrie 2019, 10:47

Autorul atacului a deschis focul la întâmplare, în sala de așteptare a camerei de gardă. A omorât 4 bărbați și două femei, toți pacienți.

Până să ajungă echipa de intervenție, timp de 5 minute, omul a tras fără să se oprească. Nu a scos niciun cuvânt, au povestit martorii. Apoi a reușit să dispară și sute de polițiști au început să îl caute inclusiv cu elicoptere și câini de urmă.

Când i s-a dat de urmă, bărbatul era în propria mașină și s-a împușcat.

Atacatorul, angajat la o firmă locală de construcții, era în concediu medical. Nimeni nu știe de unde avea arma.

Poliția afirmă că nu a avut complici.

Până la această oră, nu s-a anunțat dacă a lăsat vreun mesaj, așa că motivația nu se cunoaște.

_______________________________

ACTUALIZARE Un spital din orașul Ostrava, din nord-estul Cehiei,  a fost evacuat, marți dimineață, în urma unui incident armat. Șase persoane au fost ucise,  a anunțat ministrul ceh al Sănătății Adam Vojtech, citat de postul de radio public ceh, transmite Reuters.

Individul suspectat că ar fi autorul atacului armat comis la un spital din orașul Ostrava din Republica Cehă s-a sinucis la câteva ore după incident, a informat ministrul de Interne Jan Hamacek, citat de televiziunea cehă, relatează Reuters.

Autoritățile au informat că un bărbat s-a împușcat în cap, la trei ore în urma desfășurării atacului armat, într-o mașină căutată de poliție.

Televiziunea din Republica Cehă susține că acesta a murit.

„Poliția a găsit mașina, au auzit împușcături. Încercăm să îi stabilim identitatea bărbatului care s-a împușcat în cap înainte ca poliția să acționeze”, au informat autoritățile pe Twitter.

ACTUALIZARE Postul de radio german Deutsche Welle a relatat inițial că poliţia a evacuat spitalul şi este în căutarea unui bărbat cu părul scurt, cu o înălțime de aproximativ 1,8 metri și îmbrăcat cu o jachetă roșie.

„Sunt desfăşurate o unitate de intervenţie a poliţiei regionale şi o echipă de reacţie rapidă. Din păcate, atacul s-a soldat cu mai multe decese”, a declarat ministrul de Interne, Jan Hamacek, pentru postul public de televiziune ceh.

Martorii au auzit focuri de armă dinspre camera de gardă a spitalului universitar din Ostrava, ce are 1.200 de paturi.

Ostrava, oraş industrial din nord-estul Cehiei, situat în apropierea frontierei cu Polonia, are o populaţie de aproximativ 290.000 de locuitori.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite