Atac armat într-o şcoală din Rusia. 15 persoane, între care 11 copii, au fost ucise

26 septembrie 2022, 11:36

Atacul a avut loc la primele ore ale zilei, la o școală din Ijevsk, oraș din vestul Rusiei, situat la aproape o mie de km de Moscova.

Un bărbat înarmat cu două pistoale și o cantitate mare de muniție a intrat în clădirea școlii și a început să tragă la întâmplare în oricine îi ieșea în cale.

Atacatorul s-a baricadat într-o sală de clasă, dar atunci când a fost încolțit de poliție s-a sinucis.

Autoritățile l-au identificat ca fiind Artem Kazantsev, în vârstă de 30 de ani, localnic din oraș și absolvent al școlii unde a comis masacrul. Deocamdată, nu sunt clare motivele gestului său.

Svetlana Petrenko, purtător de cuvânt al poliţiei: „A fost stabilit că atacatorul purta un tricou negru, cu simboluri naziste, şi avea chipul acoperit cu o cagulă. Nu avea asupra lui niciun document”.

Anchetatorii percheziționează domiciliul atacatorului și istoricul său online, pentru a stabili în ce măsură era un aderent la ideologia nazistă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a numit incidentul drept „un atac terorist comis de o persoană care aparține unei grupări neofasciste„.

La școala din Ijevsk învață aproximativ o mie de copii din clasele I până la a XI-a.

Rusia nu este străină de asemenea atacuri. Acesta este al treilea în mai puțin de un an și jumătate.

Primăvara trecută, un adolescent a împușcat mortal 7 copii și 2 adulți într-o școală din orașul Kazan, iar în aprilie anul acesta, într-o regiune din centrul țării, 2 copii și o educatoare au murit după un atac asupra unei grădinițe.

__________________________________

ACTUALIZARE Bilanțul atacului de la școală a crescut la 15 morți, între care 11 copii, și 24 de răniți.

ACTUALIZARE Bilanțul a crescut la 13 morți, dintre care 7 copii, și 21 de răniți, a declarat serviciul de presă al Comitetului de Investigații al Federației Ruse pentru agenția de presă TASS.

Atacatorul ”purta un tricou negru cu simboluri naziste și o cagulă”, a transmis agenția, citând comitetul rus de investigații. Bărbatul nu avea niciun document de identitate asupra sa.

Comitetul de Investigații al Federației Ruse raportează că 9 persoane au fost ucise în împușcăturile din școală din Ijevsk – 5 școlari, 2 gardieni și 2 profesori. Sunt și cel puțin 20 de răniți, anunță presă locală.

Atacatorul a fugit de la faţa locului.

A fost găsit de poliţie la scurt timp, dar s-a sinucis înainte să fie capturat.

Bărbatul a intrat în incinta școlii după ce i-a ucis pe paznici.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite