Astronautul Thomas Pesquet și cosmonautul Oleg Novitski au revenit pe Pământ, după 200 de zile pe Staţia Spaţială Internaţională

2 iunie 2017, 17:11

Astronautul francez Thomas Pesquet şi colegul său rus Oleg Noviţkii au revenit vineri după-amiază pe Pământ, de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Ei au aterizat cu bine, în stepa din Kazahstan. Capsula în care se aflau are diametrul de numai doi metri şi douăzeci de centimetri şi a coborât cu o viteză de 28.000 de kilometri pe oră.

Pesquet este al zecelea astronaut francez care zboară în spaţiu. El a doborât recordul de durată al misiunii orbitale după şase luni şi câteva zile petrecute pe Staţia Spaţială Internaţională. Inginer aeronautic şi pilot de avioane, a participat la 60 de experimente ştiinţifice şi a realizat două ieşiri în spaţiu pentru întreţinerea Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS).

Comandantul de bord al capsulei Soyouz, Oleg Novitski, 45 de ani, a realizat aproximativ 50 de experimente ştiinţifice pentru agenţia spaţială rusă Roskosmos.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite