Astrologii, solicitați mai mult ca oricând în plină epidemie de coronavirus

Astrologii tot mai solicitați pe vreme de pandemie
Astrologii tot mai solicitați pe vreme de pandemie
27 aprilie 2020, 09:27

„Numărul consultărilor online a explodat cu 50%”, a declarat compania Bagan Innovation Technology (BiT), care administrează o aplicaţie de astrologie şi cele două milioane de conturi de utilizatori ai acesteia.

Solicitările sunt diverse: o persoană se teme că cei dragi vor fi infectaţi, o alta se îngrijorează pentru viitorul său, în condiţiile în care numeroşi angajaţi şi-au pierdut locul de muncă odată cu măsurile restrictive impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Dragostea este, de asemenea, în centrul preocupărilor – mulţi birmani angajaţi în Thailanda s-au întors în satele lor, lăsându-şi partenerii de viaţă în ţara vecină. Ei doresc să ştie care va fi viitorul relaţiei lor în cazul în care criza sanitară continuă.

„Putem să le redăm încrederea în viitor sau chiar să-i scoatem din depresie”, afirmă Win Zaw, de 70 de ani, unul dintre cei 23 de astrologi angajaţi ai platformei online, care oferă de asemenea sfaturi pentru a alunga ghinionul.

Numeroase cabinete de astrologie şi-au închis porţile din cauza pandemiei, iar birmanii au apelat în ultimele săptămâni la consultaţii online.

Astrologia, strâns legată de credinţele budiste, reprezintă parte integrantă a vieţii cotidiene birmane şi atinge chiar şi cele mai înalte sfere politice ale ţării. Câteva decizii majore în acest sens ar fi fost motivate de astrologi.

În 1970, unul dintre ei, crezând că forţele politice ale ţării erau prea de stânga, ar fi incitat guvernul să-şi schimbe direcţia către dreapta.

Un altul s-ar afla în spatele deciziei juntei, atunci la putere, de a ordona transferul imediat al tuturor administraţiilor din Yangon către o nouă capitală, Naypyidaw, la 350 de kilometri la nord. Operaţiunea a avut loc pe 6 noiembrie 2005 la ora 06:37, ora ideală potrivit astrologilor.

 

 

 

sursa/agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite