REPORTAJ DIN KAZAHSTAN

Astana, capitala din viitor

Una dintre cele mai surprizătoare capitale ale lumii, Astana, vă trimite într-o călătorie în viitor prin clădirile cu forme neobişnuite construite în ultimii 20 de ani. Expoziţia internaţională deschisă în această vară a ajutat oraşul cazah să atragă mai mulţi turişti, interesaţi nu doar de viitor, ci şi de trecutul acestei zone. Pentru români rămâne însă un spaţiu puţin cunoscut, în parte şi pentru că e greu de ajuns acolo: deocamdată nu există o linie aeriană directă între România şi ţara aflată la mii de km distanţă.

12 August 2017, 20:35 |
Astana, capitala din viitor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În Astana, costumele tradiţioanle mai pot fi văzute numai în târguri sau muzee. În locul iurtelor, oraşul e plin de clădiri de zeci de etaje, cu geamuri colorate şi forme inedite.

În weekend, localnicii şi turiştii stau la coadă pentru a vedea oraşul de sus. Admiră atât zona administrativă, preşedinţia şi guvernul, cât şi partea comercială, unde a fost ridicat Khan Shatîr, mallul în formă de cort de circ.

Într-o altă parte a oraşului, cea mai mare moschee se învecinează cu o formă piramidală care găzduieşte Palatul Păcii şi al Reconcilierii, unde sunt organizate spectacole şi cu Palatul Artelor.

Alăturările surprinzătoare sunt frecvente în Astana. Opera are forma unui templu grec. Iar vizavi, oamenii pot călări cai şi cămile, pot vizita iurte sau cumpăra produse tradiţionale.

Ca în capitalele occidentale, oamenii ies în timpul liber la terasele din centru, la plimbare cu copiii sau pe promenada de lângă râu.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 5°C
IASI 12°C 6°C
CLUJ 8°C 3°C
CONSTANTA 16°C 7°C
CRAIOVA 12°C 5°C
BRASOV 9°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI