ASSMB: Platformă online pentru testarea angajaților din alimentație, mass-media, curierat și sportivi de la CSMB

Institutul Cantacuzino. Teste coronavirus
Institutul Cantacuzino. Teste coronavirus
8 iulie 2020, 15:06

„Primăria Capitalei, prin ASSMB, lansează astăzi noua platformă online https://testamcovid.assmb.ro/, unde se pot înscrie voluntar, în vederea testării RT-PCR, 3.000 de angajaţi din domeniile serviciilor farmaceutice şi alimentaţiei publice, precum şi reprezentanţi ai mass-media, angajaţi ai firmelor de curierat şi sportivi care activează în cadrul Clubului Sportiv Municipal Bucureşti!”, a postat Firea, miercuri, pe Facebook.

Ea a menţionat că, pentru fiecare test RT-PCR efectuat, Primăria Capitalei, prin ASSMB, va deconta suma de 200 de lei unităţilor sanitare publice şi/sau private afiliate în cadrul proiectului, aceasta fiind şi suma decontată CNAS pentru un test de acest tip.

Firea a amintit că proiectul „Testăm pentru a salva economia şi locurile de muncă” a fost aprobat, la propunerea sa, prin hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pe 18 iunie. Ea a menţionat că bugetul total al proiectului este de 633.000 de lei.

„Toate persoanele interesate, care se află în una din categoriile menţionate în proiect şi nu se încadrează în definiţiile de caz, aşa cum sunt ele stabilite de INSP, se pot înscrie începând de miercuri, ora 10.00, pe site-ul www.assmb.ro, la secţiunea specială a proiectului https://testamcovid.assmb.ro. Unităţile afiliate proiectului vor face programări, iar beneficiarii vor fi anunţaţi în legătură cu ziua, ora şi locul unde vor trebui să se prezinte pentru testare”, a precizat Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, rezultatele pozitive ale testărilor vor fi raportate de către unitatea medicală care a efectuat testarea la INSP şi direcţiile de sănătate publică şi se vor lua măsurile necesare de internare/izolare ale persoanelor infectate. În aceste cazuri, unităţile afiliate îşi vor efectua propria anchetă epidemiologică şi vor adopta măsuri de limitare a infecţiei.

Gabriela Firea a spus că este important ca economia să funcţioneze, ca oamenii să nu-şi mai piardă locurile de muncă, iar viaţa să meargă mai departe, în ciuda COVID-19.

„Cum se poate reporni economia, în condiţii de siguranţă? Doar testând masiv, aşa cum am spus-o şi o repet. Continuăm aşadar proiectele destinate protejării sănătăţii bucureştenilor”, a afirmat Gabriela Firea.

Ea a reamintit că Primăria Capitalei mai are în desfăşurare, în prezent, şi alte campanii de testare, care se bucură de interes în rândul bucureştenilor.

Gabriela Firea s-a referit la proiectul „Testăm pentru Bucureşti”, unde s-au înscris peste 11.000 de persoane pentru a fi testate în mod gratuit cu aparate RT-PCR. Ea a precizat că, până în prezent, aproape 4.700 au fost deja testate în acest proiect, prin intermediul clinicilor de stat şi private, partenere în program.

Primarul general a mai amintit despre proiectul „Pentru cei care NU stau acasă”, care vizează testarea RT-PCR a 3.000 de persoane, personal asimptomatic din cadrul serviciilor de utilitate publică/companiilor municipale aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi expus în mod direct riscului de îmbolnăvire. Ea a adăugat că testarea se derulează prin intermediul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr.Victor Babeş”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite