Aspiratoarele și uscătoarele de rufe intră în programul Rabla pentru Electrocasnice. Tichetele cu reducere se acordă pentru echipamente din categoria A++

Aspiratoarele și uscătoarele de rufe intră în premieră în programul Rabla pentru electrocasnice. Românii care vor să-și cumpere astfel de obiecte noi trebuie să predea la schimb unele vechi si vor primi 200, respectiv 400 de lei. Programul continuă oricum și cu televizoare, frigidere, mașini de spălat sau aparate de aer condiționat.

22 Septembrie 2020, 18:42 (actualizat 22 Septembrie 2020, 22:01) Știrile TVR |
Programul Rabla pentru electrocasnice
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Românii se despart cu mare greutate de obiectele electrocasnice. O arată în primul rând statisticile, dar poți vedea foarte bine asta în momentul în care vii într-un centru de colectare. Spre exemplu, aceste obiecte au fost aduse aici în urmă cu nici o săptămână. Așadar, în această stare de degradare au fost preluate din casele proprietarilor.

Din păcate, deși locul lor nu e în parcuri, lacuri sau păduri, multe aparate sunt abandonate acolo.

Și în acest an, cei interesați să-și înlocuiască electrocasnicele vechi, cu consum mare de energie electrică, cu unele noi vor putea cere bani de la stat, prin programul Rabla pentru electrocasnice.

Anul acesta, statul va oferi și tichete de 200 de lei pentru aspiratoare, respectiv 400 pentru uscătoare de rufe.

Cu aceste două noi produse adăugate, uscătoare de rufe și aspiratoare, lista echipamentelor finanțate prin programul Administrației Fondului pentru Mediu este de 10 produse. Printre acestea, frigidere, mașini de spălat, televizoare sau aparate de aer condiționat.

O altă noutate a programului are legătură cu clasa energetică a electronicelor și electrocasnicelor. Cu excepția aspiratoarelor, tichetele cu reducere se acordă pentru echipamente din categoria A++.

Pentru acest program anul acesta sunt disponibile 40 de milioane de lei. Astfel, 100 de mii de electronice și electrocasnice vechi vor fi scoase din circulație. Pe lângă programul statului și magazinele anunță reduceri.

Ghidul programului Rabla pentru Electrocasnice este în consultare publică. Cel mai probabil, primele vouchere vor fi acordate la final de octombrie început de noiembrie.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 4°C
IASI 2°C 1°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 5°C 4°C
BRASOV 2°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI