Asocierea, cheia succesului pentru tinerii fermieri de pe valea Trotuşului

29 octombrie 2021, 06:52

Narcis este bugetar, iar în timpul liber construiește solarii. În ultima vreme, bărbatul este tot mai căutat de legumicultori. El crede că fermierii vor avea de câștigat, dacă se unesc într-o asociație.

Anul viitor vreau să creez o asociație și să promovez creșterea legumelor atât în solarii cât și în câmp. Așa poți obține un contract cu o firmă, magazin mai mare din țară. Dacă nu ne organizăm într-o asociație și fiecare rămâne pe cont propriu, comuna nu va câștiga pe termen lung, nu așa se promovează agricultura, a spus Narcis Socaci, constructor de solarii.

Unii fermieri ar dori să se înscrie într-o astfel de asociere. Au văzut ce se întâmplă în alte localități și sunt convinși că ar obține un preț mult mai bun pe recoltele lor.

Asocierea este cel mai bun lucru pentru fermier, din toate puncte de vedere, de la achiziție, la vânzare, lucrări, crede și fermierul Catilin Barna

Acum populația a scăzut și este greu să atragi, vine omul, se uită și pleacă, așa că îl atragi cu un gând bun, o masă, o vorbă bună, există atracția respectivă, a precizat fermierul Andrei Mihai Cernea.

Asociaţiile agricole au fost desființate după Revoluție. Oamenii și-au revendicat terenurile și le-au lucrat pe cont propriu. Acum, tinerii fermieri susțin că viitorul agriculturii este numai asocierea în cooperative.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă