Asociaţia 'Telefonul Copilului' a primit statut de utilitate publică, prin decizia Guvernului

'Se recunoaşte, astfel, necesitatea existenţei noastre', spun reprezentanţii asociaţiei. Până la sfârşitul anului trecut, la Telefonul Copilului s-au înregistrat 2,3 milioane de apeluri de la copii singuri, trişti, abuzaţi sau marginalizaţi.

15 Iulie 2018, 22:20 Știrile TVR |
Telefonul copilului, serviciu de utilitate publică
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Sute de copii sună zilnic la Telefonul Copilului. Au nevoie să fie ascultaţi, cer sfaturi legate de cum ar putea împiedica divorţul părinţilor sau mărturisesc abuzurile la care sunt supuşi.

În şase ani, de când răspunde la Telefonul Copilului, Andreea a ascultat nenumărate mărturisiri dureroase. Ultima, povestea unui adolescent pe care niciunul dintre părinţi nu-l mai dorea.

În 17 ani, de când funcţionează Telefonul Copilului, la numărul 116.111 s-au înregistrat 2,3 milioane de apeluri de la părinţi şi copii. În peste 75.000 de situaţii a fost necesară intervenţia autorităţilor.

În ultima şedinţă de Guvern asociaţia a fost declarată ca fiind de utilitate publică.

Cei mai mulţi copii care sună la Telefonul Copilului vorbesc despre abuzuri fizice, emoţionale, exploatare prin muncă, trafic de minori sau bullying.

În cazul părinţilor, aceştia cer des consiliere juridică şi psihologică.

Însă, multe dintre abuzurile la care sunt supuşi copiii rămân neraportate.

Spre exemplu, recent, într-un sat din judeţul Gorj, pentru câteva felii de salam, un băiat a fost bătut crunt de tatăl său. I-a rupt o mână şi i-a spart nasul. Totul s-a aflat după ce, nemaisuportând durerile, copilul a ajuns la spital.

Activitatea Asociaţiei "Telefonul Copilului" e finanţată doar din donaţii, statul nu a dat niciun leu până acum pentru acest proiect.

Acum, având acest statut de utilitate publică, reprezentanţii asociaţiei spun că vor face demersuri pentru a cere şi sprijin financiar.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 15°C
IASI 13°C 14°C
CLUJ 14°C 10°C
CONSTANTA 17°C 20°C
CRAIOVA 14°C 14°C
BRASOV 16°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI