Asociaţia Peisagiştilor Bucureşti propune PMB o cooperare pentru salvarea şi reabilitarea Parcului Cişmigiu

Asociaţia Peisagiştilor din România (AsoP) - Filiala Bucureşti a înaintat către Primăria Capitalei o propunere pentru realizarea unei cooperări în vederea salvării şi reabilitării Parcului Cişmigiu.

23 August 2021, 10:13 (actualizat 23 August 2021, 10:19) |
Parcul Cişmigiu / FOTO: wikipedia.org

AsoP Bucureşti şi-a arătat astfel disponibilitatea de a asigura expertiza necesară pentru elaborarea şi implementarea unui plan de gestionare adecvat, dar şi pentru atragerea de finanţări.

”În baza protocolului de colaborare dezvoltat conform prevederilor HCGMB nr. 160/2016, AsoP Bucureşti şi-a arătat astfel disponibilitatea de a asigura expertiza necesară pentru elaborarea şi implementarea unui plan de gestionare adecvat şi pentru atragerea de finanţări pentru realizarea propriu-zisă a activităţilor specializate necesare pentru a oferi o şansă de supravieţuire celei mai emblematice grădini istorice din România. Starea deplorabilă în care se află în prezent Parcul Cişmigiu este cauzată de lipsa resurselor financiare, de absenţa expertizei necesare la nivelul administraţiei publice, precum şi cadrului instituţional format din entităţi cu atribuţii incerte sau contradictorii”, se arată în scrisoare.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a AsoP România, cooperarea ar putea reprezenta un exemplu pentru gestionarea spaţiilor verzi atât pentru Bucureşti, cât şi pentru alte localităţi din ţară.

La începutul lunii august, Consiliul local al Sectorului 1 a cerut Consiliului General al Primăriei București să cedeze primăriei conduse de Clotilde Armand cele mai mari parcuri din capitală – Herăstrău (actualul Parc Regele Mihai) și Cișmigiu. Motivația era ”starea deficitară” în care se află cele două parcuri, din cauza buruienilor, gropilor și nefuncționării rețelelor publice.

Proiectul inițiat de Clotilde Armand, care prevede investiții totale de 170 de milioane de lei în cele două parcuri, vine și pe fondul criticilor tot mai dure la adresa primarului general, Nicușor Dan, în legătură cu lipsa investițiilor în rețeaua de parcuri pe care o gestionează prin intermediul Administrației Lacuri și Parcuri (ALPAB).

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 3°C
IASI 3°C 1°C
CLUJ -2°C -3°C
CONSTANTA 4°C 3°C
CRAIOVA 4°C 2°C
BRASOV -1°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI