Asociaţia "Dăruieşte viaţă" răspunde după replica ministrului Sănătăţii: "Mai facem un spital"

"Noi nu construim un spital, vom construi două". Este planul dezvăluit de Asociația "Dăruiește viață", după atacurile publice venite din partea primarului general al Capitalei și după reacția ministrului demis al Sănătății. Cele două fondatoare au anunțat că vor construi de la zero un nou corp de clădire în curtea spitalului "Marie Curie", pentru ca toți copiii bolnavi să poată fi tratați la aceleași standarde.

31 Octombrie 2019, 14:47 (actualizat 31 Octombrie 2019, 21:11) Știrile TVR |
Dintr-un scandal, un nou spital
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Întreg spitalul "Marie Curie" ar urma să fie modernizat în paralel cu extinderea lui printr-un corp nou, legat de clădirea deja aflată în construcție.

3 ani estimează conducerea spitalului că vor fi suficienți pentru realizarea proiectului. Acesta include și o Secție de neurologie pediatrică, extinderea centrului de chirurgie cardiacă și amenajarea unor spații de cazare speciale pentru părinții copiilor internați.

Scandalul în jurul acestui proiect a pornit după ce primarul Capitalei a distribuit pe Facebook opinia unei alte personae, care ironizează demersul Asociației "Dăruiește viață" și spune că terenul pe care este construit spitalul a fost dat de primărie.

După intervenția primarului general, fondatoarele asociației au susținut că au avut o discuție dură cu Sorina Pintea, care le-ar fi cerut să dea ministerului banii strânși din donații.

Spitalul construit pentru copiii bolnavi de cancer va avea 9 etaje, 7 săli de operație şi o capacitate de 200 de locuri. Până acum s-au strâns 26 de milioane de euro din donații.

________________________________

ACTUALIZARE Fondatoarele acestei asociaţii au spus, în cadrul unei conferinţe de presă, că în urma discuţiilor pe care le-au avut atât cu conducerea spitalului Marie Curie cât şi cu medicii de acolo, s-a ajuns la concluzia că trebuie elaborat un plan mai amplu, astfel încât actualul corp de spital să fie complet refăcut.

Prin urmare, în mai puţin de două săptămâni, echipa de constructori din Franţa va veni la spitalul Marie Curie, pentru a stabili împreună cu conducerea unităţii medicale planul de acţiune.

În ultimele zile, în spaţiul public s-a iscat o polemică în care au fost implicate fondatoarele asociaţiei “Dăruieşte viaţă”, pe de-o parte, iar pe de altă parte primarul general al Capitalei Gabriela Firea şi ministrul demis al Sănătăţii Sorina Pintea. Aceasta din urmă ar fi spus că în spatele fundaţiei nu se află cele două femei, ci Vlad Voiculescu. Mai mult decât atât, Sorina Pintea le-ar fi cerut acestora ca cele 26 de milioane de euro, bani strânşi din donaţiile românilor, să ajungă în vistieria spitalului, pentru a fi mai bine administraţi.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 30°C
IASI 24°C 26°C
CLUJ 18°C 21°C
CONSTANTA 27°C 26°C
CRAIOVA 25°C 26°C
BRASOV 21°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI