Asociațiile umanitare și medicii fac eforturi uriașe pentru ca, în plină pandemie, copiii bolnavi să poată beneficia de tratament salvator în alte țări

Se dă o luptă contra cronometru pentru copiii cu afecțiuni grave și care au nevoie de tratament în afara țării. Asociațiile umanitare și medicii fac eforturi uriașe pentru ca, în plină pandemie, micii pacienţi să ajungă în țările unde se află spitalele în care pot primi tratamentul salvator. Victoria, o fetiță de un an și trei luni, a plecat în urmă cu puțin timp la o clinică din Palermo. I-a fost făcut un trasnsplant de ficat la sfârșitul anului trecut. Copila a fost transferată de la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală și este acum în grija medicilor din Italia.

24 Aprilie 2020, 18:16 (actualizat 24 Aprilie 2020, 20:09) Știrile TVR |
Mai există și minuni
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Victoria are un an și 3 luni. S-a născut cu atrezie de căi biliare, o malformație gravă care nu putea fi eliminată fără un trasnsplant de ficat.

Anul trcut când avea doar câteva luni, prima minune din viaţa ei s-a întâmplat la o clinică din oraşul italian Palermo. Ficatul a fost preluat chiar de la mama fetiţie.

După recuperare, Victoria a revenit în România şi o vreme starea ei a fost stabilă. Apoi au apărut unele complicaţii.

Copila a fost internată timp de o lună aici la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală și a fost în grija medicilor care i-au pus diagnosticul, la scurt timp după naștere. Starea ei s-a înrăutățit pe parcurs, iar în urma investigațiilor amănunțite medicii au decis să fi transferată în Italia la clinica unde i-a fost făcut transplantul de ficat.

Imediat după decizia medicilor români a început o luptă contra cronometru pentru a o duce pe mica pacientă în Italia. Medicii, părinţii şi asociația umanitară care a strâns fondurile pentru transfer, au început procedurile.

Victoria a fost testată inclusiv pentru COVID 19 şi doar după aflarea rezultatului a putut fi dusă în Italia.

Transportul a fost făcut cu un avion medical privat şi a fost plătit cu banii din donaţii.

Medicii din Italia aveau şi ei o condiţie: o puteau interna pe Victoria la spitalul din Palermo imediat, doar dacă ajungea înainte de ora 10.30. Şi aici fetiţei şi mamei li s-au refăcut teste pentru noul coronavisrus.

Victoria e al cincilea caz medical rezolvat de Asociația Blondie, de la începutul crizei COVID-19. 3 copii și un adult au fost deja repatriați de la clinici din Italia și Austria iar săptămâna viitoare alți doi pacienţi vor fi repatriaţi din Elveția.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 3°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 6°C
CRAIOVA 5°C 2°C
BRASOV 5°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI